Vodafone staat nog steeds op verlies

Het Britse Vodafone, blijft dik in de verliezen. Over de op 30 september afgesloten eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2004/2005 de onderneming bekend een verlies te hebben geleden van 4,6 miljard euro. Dit is wel lager dan de 6,06 miljard euro een jaar geleden.

Ondanks de rode cijfers zijn de analisten blij verrast. Zij hielden rekening met een fors groter verlies. De omzet moest een kleine stap terug, maar dit is volledig toe te schrijven aan de verkoop van het vaste telefonienet in Japan. De omzet kwam nu uit op 23,96 miljard euro tegen 24,11 miljard een jaar geleden
 
Met een kwartaalwinst voor belastingen van 7,4 miljard euro deed het telecomconcern het wel beter dan was verwacht. Het aantal abonnees steeg met 7,4 miljoen tot 146,7 miljoen. In Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland deed Vodafone het naar eigen zeggen heel goed. De resultaten daar maakten de wederom teleurstellende gang van zaken in Japan meer dan goed.
 
Topman Arun Sarin zegt opgetogen te zijn over de groeimogelijkheden van zijn concern. Hij doelde daarmee op het snel mobiel internetten waarmee Vodafone vorige week in dertien landen begon.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-16T10:46:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.