Nieuwe standaard voor mobiel internet in de maak

Dit artikel delen:

Intel en LG Electronics werken gezamenlijk aan een nieuwe internationale standaard voor draadloze toegang tot breedbandinternet. Het betreft in feite een combinatie van wimax met wibro.

Intel is de grondlegger van wimax, terwijl in Korea gebruik wordt gemaakt van wibro (wireless broadband). Door deze twee 'standaarden' te combineren ontstaat er een die wereldwijd toepasbaar is, meldt Webwereld.
 
Wimax en wibro zijn gebaseerd op verschillende versies van dezelfde basisstandaard Ieee 802.16. Wimax in ontworpen om een signaal van enkele tientallen megabits per seconde over enkele tientallen kilometers afstand naar vaste ontvangers te versturen. Met wibro daarentegen is het mogelijk een signaal van 1 Mbps te versturen naar mobiele ontvangers die zich met maximaal zeventig kilometer per uur voortbewegen.
 
In Zuid-Korea is men al vrij ver met het ontwikkelen van een commercieel wibro-systeem. De lokale verheid wil in eerste instantie drie licenties uitgeven voor de exploitatie. Intel produceert momenteel de eerste chips met ingebakken ondersteuning voor

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-16T10:46:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.