20,34 miljoen iPhones en 9,25 miljoen iPads verkocht

Apple draait recordkwartaal

Dit artikel delen:

Apple heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 2011 een recordnettowinst van 7,31 miljard dollar geboekt bij een recordomzet van 28,57 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 15,70 miljard dollar, en een nettowinst van 3,25 miljard dollar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 62 procent van de totale omzet.

Apple verkocht in zijn derde kwartaal 20,34 miljoen iPhones, een stijging van 142 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Verder werden er 9,25 miljoen iPads verkocht, een stijging van 183 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Apple zag ook meer interesse in zijn Mac pc's. Er werden 3,95 miljoen Macs verkocht, een stijging van 14 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Alleen de verkoop van iPods daalde. Er gingen 7,54 miljoen iPods over de toonbank. Dat is een daling van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

Apple heeft in het derde kwartaal een omzet- en winststijging van respectievelijk 82 en 125 procent geboekt, aldus Steve Jobs, ceo van Apple. 'Op dit moment richten we ons volledig op de release van iOS 5 en iCloud, komende herfst.' Het besturingssysteem Mac OS X 10.7 (codenaam Lion) is nu beschikbaar in de app store van Apple.

Voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2011 verwacht Apple een omzet van circa 25 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-20T09:48:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.