Blackberry-maker RIM ontslaat 2000 mensen

Dit artikel delen:
Ontslag

Research in Motion (RIM) ontslaat tweeduizend werknemers in een poging om het bedrijf te ‘stroomlijnen’. De Blackberry-maker krijgt steeds meer concurrentie van smartphones die werken op Apple’s iOS en Google Android. Ook op managementniveau zijn veranderingen doorgevoerd.

RIM heeft het moeilijk. Na het verlagen van de vooruitzichten voor 2011, enkele weken geleden, volgt nu het bericht dat het Canadese bedrijf tweeduizend van zijn werknemers op straat zet. Dat is 11 procent van het totaal aantal werknemers.

Daarnaast wordt er ook bij het topmanagement met de stoelen geschoven. Coo Don Morrison verlaat RIM en gaat met pensioen. Zijn rol wordt overgenomen door Thorsten Heins, die eerder al coo was van de productafdeling en nu ook verantwoordelijk wordt voor het verkoopbeleid.

In een persbericht stelt Research in Motion dat de afvloeiingen nodig zijn ‘om verder te kunnen groeien in de markten waar de grootste groei mogelijk is'. De onderneming had al aangekondigd dat er banen zouden sneuvelen, maar het was vooralsnog wachten op details.

Apple iPhone en Google Android

Naast het snijden in de kosten, doet de Blackberry-fabrikant er naar eigen zeggen alles aan om nieuwe toestellen sneller op de markt te krijgen. Dat is nodig, omdat het Canadese technologiebedrijf volledig overvleugeld wordt door Apple en Google. Door het uitblijven van waardige alternatieven voor de iPhone en de goedkopere Android-toestellen, gaan er steeds minder Blackberry's over de toonbank.

Sinds begin dit jaar is het aandeel van RIM al 50 procent in waarde gezakt.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit was (volgens Fortune) het snelste groeiend bedrijf van 2009. Wat jammer! RIM kon haar snelle groei niet bijhouden omdat ze de vraag naar goed techinische personeel niet konden invullen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-26T09:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.