One IP daagt curator om Israpunt-personeel

Onderhandelingen over boedel zijn stilgelegd

Dit artikel delen:
vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De curator van de failliete KPN-dochter Israpunt heeft de onderhandelingen over de boedel met open source-telefonieleverancier One IP stilgelegd. Reden hiervoor is dat One IP curator Joop van den Sigtenhorst uit Zutphen in kort geding gedagvaard heeft om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens van het Israpunt-personeel. De curator weigert dit.

One IP wil de individuele werknemers van Israpunt civiel dagvaarden vanwege smadelijke uitspraken op internet. In een brief op internet verwijt het personeel One IP dat het mede verantwoordelijk zou zijn voor het faillissement. Een juridische strijd over inbreuk op softwarepatenten zou mede oorzaak zijn geweest van de financiële ondergang van Israpunt. Voormalig Israpunt-directeur Arno Jolink schaarde zich openlijk achter de uitspraken van het personeel. Dit leverde hem vervolgens een beslag op zijn woonhuis op.

Geen overeenstemming

De afgelopen tijd is er nogal gesteggeld over het failliete Israpunt. De KPN-dochter vroeg faillissement aan nadat de gemeente Amsterdam een contract met de VoIP-leverancier ontbond. One IP wist vervolgens het adressenbestand van Israpunt over te nemen, maar over de boedel kwam het er vooralsnog niet met de curator uit. Op enkele punten na wisten ze niet tot overeenstemming te komen.

De onderhandelingen over de boedel zijn nu dus door curator Joop van den Sigtenhorst stilgelegd, omdat hij ‘niet wil onderhandelen terwijl hij gedagvaard wordt inzake het personeelsbestand'. Het kort geding speelde woensdag 27 juli 2011. Woensdag 3 augustus 2011 is de uitspraak.

Computable Awards 2011

Israpunt was in maart 2011 de eerste met het voordragen van een kandidaat voor de Computable Awards 2011. Het bedrijf vond dat het zelf genomineerd moest worden in de categorie Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar, vanwege het 'unieke IP Businessmanager-concept'. De voordracht werd niet gehonoreerd omdat er een onderbouwing ontbrak. BBeyond, Cisco, EspritXB, Orange Business Services en Vodafone wisten wel in deze categorie een nominatie in de wacht te slepen. Naast netwerk- en communicatieleveranciers, zijn er meer ict-bedrijven in andere categorieën genomineerd voor de Computable Awards 2011. Inmiddels kan er ook al gestemd worden op alle genomineerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel vreemd dat een Nederlands bedrijf met Nederlandse klanten failliet kan gaan door softwarepatenten. Helemaal omdat softwarepatenten in Nederland niet rechtsgeldig zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-29T10:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.