VeliQ krijgt miljoeneninjectie van T-Venture

Dit artikel delen:

Mobilitybedrijf VeliQ uit Barendrecht krijgt een investering van enkele miljoenen euro's om hun mobiele platform MobiDM verder te ontwikkelen. T-Venture, een investeringsbedrijf van Deutsche Telekom pompt het bedrag in het product MobiDM, een service-oplossing voor het beheren van mobiele apparatuur binnen organisaties. Een exact bedrag wil T-Venture niet zeggen.

Hiermee kan het Nederlandse mobilitybedrijf ontwikkelaars aantrekken om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de software. De bedoeling is om daarnaast de wereldwijde samenwerking met SAP-bedrijf Sybase beter te ondersteunen.

VeliQ heeft MobiDM ontwikkeld om het groeiende verkeer tussen smartphones, tablets en mobiele apps binnen bedrijven veilig te maken en centraal te beheren. Routinematige beheertaken worden geautomatiseerd en bedrijven betalen een vast bedrag per apparaat per maand om gebruik te maken van het programma dat draait op SAP-technologie van Sybase. MobiDM is onder andere te gebruiken met Android en Windows Mobile.

T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, gaat door de investering ook gebruikmaken van de mobility-software. Onder hun klanten zijn Shell en Philips, dus de mogelijkheid bestaat dat die multinationals binnenkort ook van MobiDM gebruikmaken.

Scrum Agile-ontwikkelaars

Er hebben meerdere investeerders aangeklopt bij het mobilitybedrijf dankzij de bemiddeling van financieel dienstverlener Deloitte. 'We hebben een presentatie gemaakt en daarop zijn meerdere biedingen geweest van investeerders', zegt directeur en oprichter Alex Bausch. Hij koos voor T-Venture: 'Deutsche Telekom heeft met T-Systems dezelfde strategie als het gaat om beheerdiensten. Bovendien heeft T-Venture een betrouwbare reputatie als lange termijn investeerder.'

VeliQ heette eerst VeiligMobiel en bestaat uit 35 medewerkers. Het bedrijf opereert vanuit het hoofdkantoor in Barendrecht, maar er is ook een kleine dependance in Düsseldorf. Bausch: 'We trekken nu veel nieuwe mensen aan. Vooral Scrum Agile-ontwikkelaars genieten onze voorkeur. Daarnaast sluiten we veel nieuwe contracten af met grote partijen over de hele wereld. In Nederland hebben we als nummer een klant Vodafone, maar er komen steeds meer operators uit het buitenland bij.'

Londen City Airport

Er komt ook een nieuwe vestiging bij. Alex Bausch: 'Inmiddels hebben we in Engeland zulke interessante contracten, dat we hebben besloten ook hier een vestiging neer te zetten. Waar precies onderzoeken we nog, maar het liefst bij Londen City Airport in de buurt.' 

Eind deze maand wordt er meer duidelijk over MobiDM 4, de vierde generatie van de beheersoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-02T15:05:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.