Videoconferentie op iPad kan nu met Skype

Dit artikel delen:

Wie in de App Store van de iPad op zoek is naar een programma om videoconferenties mee te houden, kan gratis Skype downloaden. Het bekende videochatpogramma was al beschikbaar op vele smartphones, maar kan nu ook op Apples tablet worden geïnstalleerd. Inmiddels hebben 25 miljoen mensen een iPad en door Skype kunnen zij via WiFi of 3G gratis videogesprekken voeren. De persoon waarmee gechat wordt, moet ook Skype geïnstalleerd hebben.

Het videochatprogramma verscheen deze week al eerder in Apple's webwinkel, maar werd binnen een paar uur offline gehaald. Skype zegt het te hebben gedaan om gebruikers te beste ervaring te kunnen garanderen. Er zitten in de applicatie speciaal voor iPad gemaakte mogelijkheden, zoals gesprekken voeren in vga-kwaliteit (video graphics array) in 15 frames per seconden.

Anders dan op andere apparaten, biedt Skype op iPad een andere weergave van de contactpersonenlijst. Er staat een raster met daarin grote plaatjes van die personen. In het geschiedenisvenster kunnen recente gesprekken worden opgezocht. De nieuwe app werkt overigens alleen op iPads die op de nieuwste iOS-firmware draaien en dubbele videogesprekken kunnen alleen worden gevoerd op de iPad 2.

Gratis telefoneren

Toch is de belangrijkste functie van Skype nog steeds het gratis telefoneren met andere gebruikers van Skype. Ook naar vaste en mobiele telefoonnummers bellen kan in het chatprogramma tegen lagere kosten. KPN zag laatst haar kwartaalcijfers slinken en weet dat onder andere aan het gebruik van applicaties als Skype op mobiele apparaten door hun klanten. Alleen op iPad 2 kunnen tweeweg videogesprekken worden gevoerd, waarbij zowel video wordt verzonden als ontvangen. In iPad 1 zit geen camera, maar kunnen er wel videobeelden worden ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op mijn iPad3 is skype geínstalleerd,het werk goed ,alleen kan ik met één bepaalde persoon geen video-geprek voeren,althans,ik zie de beller en mijzelf wél bewegen, maar de beller ziet alleen mijn foto en haarzelf bewegen. Wat is er fout met de video instelling?
Dus,,,,er is slechts een éénzijdige video mogelijkheid.
Voor de te nemen moeite bij voorbaat dank.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T16:00:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.