Avaya levert meeste PABX-telefooncentrales

Dit artikel delen:

Een op de drie bedrijfstelefooncentrales in Nederland is afkomstig van Avaya. Avaya is daarmee in Nederland de meest voorkomende bedrijfstelefooncentrale in de zakelijke markt. Siemens volgt op respectabele achterstand, op de voet gevolgd door respectievelijk Mitel, Cisco, KPN, Aastra en Philips. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder drieduizend ict-managers.

Avaya dankt zijn succes vooral door zijn populariteit bij de multinationals en Fortune 500-bedrijven. In de overige vier onderdelen op basis van bedrijfsgrootte moet Avaya telkens Siemens voor zich dulden. De gemiddelde leeftijd van de PABX-ingebruikname is volgens de ict-beslissers ongeveer zes en een half jaar. Deze zijn voor alle segmenten, van national enterprises tot mkb-bedrijven bijna hetzelfde.

Per merk bedrijfstelefooncentrale valt op dat de hoogste gemiddelde leeftijd bij Tadicom, Philips, KPN en Aastra ligt, terwijl nieuwere oplossingen van de merken NEX, Mitel, Cisco en Swyx in de meest recente jaren zijn geïnstalleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-16T08:34:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.