Intel investeert 300 mijloen dollar in Ultrabook

Dit artikel delen:

Intel stort 300 miljoen dollar in zijn eigen Ultrabook-fonds. Het geld, dat afkomstig is van Intel Capital, wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de nieuwe generatie dunne en lichte notebooks. De Ultrabooks zijn geschikt voor cloud computing-toepassingen.

Intel zegt dat het fonds nodig is om nieuwe notebooks te ontwikkelen die onder andere ook tablettoepassingen en een langere batterijduur hebben. Volgens Arvind Sodhani, bestuurder van Intel Capital, zijn de nieuwe Ultrabook-apparaten voor de wereldwijde pc-markt een interessante technologie met veel innovatie. Onder andere pc-leveranciers als Acer en Lenovo werken nauw samen met Intel's Utrabook-fonds.

Ivy Bridge

Intel heeft drie fases binnen het Ultrabook-fonds, waarbij nieuwe processoren voor de nieuwe generatie notebooks beschikbaar komen. Ten eerste introduceert Intel in het vierde kwartaal van dit jaar zijn tweede generatie Core-processoren. Ten tweede volgt ergens in 2012 de introductie van de nieuwe Intel Ivy Bridge-processor. Ten derde introduceert Intel ergens in 2013 een nieuwe energiezuinige processor met de codenaam Haswell.

Intel Utrabooks Promo

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een bestuurder van Intel had net als Eric Schmidt van Google zitting in de Board of Directors van Apple. Eric Schmidt is in 2008 als persona non grata al geweerd in de board vanwege de ontwikkeling van de eerste goog telefoon en android, dat resulteerde in zijn ontslag in 2009.
De intel boardmember was al eerder teruggetreden.
Intel heeft chipssets ontwikkeld op basis van de requirements van Apple en deze technologie vervolgens zelf in de eigen chipsets toegepast. De sandy bridge types zijn daarvan het voorbeeld.
Verlekkerd zaten deze heren in de board terwijl ze de verhalen hoorden over de iPhone, Ipad en de MacbookAir...
Dit kunnen wij ook. Het resultaat van Google met telefoons is niet succesvol, maar android wel en het is de vraag of Intel succes gaat krijgen in cloudPC's of netbooks of hoe ze ook mogen gaan heten.
Apple heeft intussen een eigen chip en geeft Intel het nakijken, op de Mac's en mini's na natuurlijk. Maar misschien gaat dit ook nog veranderen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-12T14:58:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.