Apple vraagt geen Nederlands invoerverbod aan

Samsung start verkoop Galaxy Tab 10.1

Dit artikel delen:

Samsung verkoopt in Nederland zijn tablet Galaxy Tab 10.1. Een rechtbank in Duitsland liet de verkoop van het toestel op verzoek van Apple (tijdelijk) verbieden in heel Europa, met uitzondering van Nederland. De rechtbank in Den Haag doet op 15 september 2011 uitspraak in het kort geding dat concurrent Apple daar heeft aangespannen tegen Samsung. Apple gaat tot die uitspraak geen invoerverbod voor de Galaxy Tab 10.1 in Nederland aanvragen.

De tablet Galaxy Tab 10.1 is te koop in een aantal grote retailwinkels in Nederland, aldus Tamara Villani, woordvoerster van Samsung in Nederland. Dat is onder andere Mediamarkt en bol.com. Vanaf 23 augustus 2011 is het apparaat beschikbaar in nog meer winkels.

Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. De twee liggen al langere tijd met elkaar in de clinch. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

Samsung Nederland wil geen commentaar geven op wat de gevolgen zouden kunnen zijn van de verkoop van de tabletcomputer in Nederland, terwijl het proces nog lopende is.

Problemen

De beide rechtszaken zijn onderdeel van een reeks problemen tussen Apple en Samsung. Apple beticht Samsung ervan het ontwerp en de interface van zowel de iPad als de iPhone te hebben nagemaakt in hun Galaxy-lijn en sleept Samsung behalve in Europa ook in Australië en de Verenigde Staten voor de rechter. Samsung begon op zijn beurt rechtszaken tegen het bedrijf van Steve Jobs, omdat Samsung beweert dat Apple juist inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Samsung als het gaat om draadloze technologie.

De tweestrijd tussen de ict-grootheden is extra interessant omdat Apple behalve concurrent, ook een van de grootste klanten is van Samsung. Samsung levert productonderdelen aan Applezoals processoren en haalde daarmee in 2010 alleen al 5,7 miljard dollar op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Samsung bestrijdt verkoopverbod Galaxy Tab

Apple pakt Samsung ook in Nederland aan

Samsung is grootste ICT-bedrijf ter wereld

Samsung lanceert Galaxy Tab 10.1 en 8.9

Samsung wint Nederlandse patentstrijd van Apple

Samsung trekt eis verkoopverbod Apple in

Apple moet door stof voor Samsung Galaxy Tab

Apple en Samsung overwegen patentvrede

Samsung opent direct aanval op Apple iPad 3

'Apple wil schikken met Samsung en Motorola'

Apple eist alsnog Samsung Galaxy-verbod

Apple verliest slag om Samsung Galaxy Tab 10.1

Apple eist weer verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

Samsung blijft Apple onderdelen leveren

Samsung omzeilt verkoopverbod door update

Duitse retailer verkoopt toch Galaxy Tab 10.1

Samsung introduceert 11,6-inch Slate PC

Duitsland bant Galaxy Tab 10.1 permanent

Samsung zet software VMware op Galaxy's

Samsung gebruikt science fiction tegen Apple

'Conflict Apple en Samsung wordt titanenstrijd'

Samsung past scrollen op Galaxy-telefoon aan

Rechter verbiedt verkoop Galaxy-smartphones

Rechter zwakt verbod op Galaxy Tab 10.1 af


Reacties

Geweldig apparaat! Zou zeggen IPAD2 lijkt op een Samsung galaxy tab 10.1! (of is het nu andersom....?)

Apple moet niet zo zeuren. Zij hebben nog altijd meer gevoel voor design, maar bedrijven zoals Samsung en HTC hebben intussen meer kennis in huis. Apple is niet veel meer dan een handelshuis en daardoor erg afhankelijk van de kennis van haar leveranciers en van hun onderdelen. Ze moeten gewoon mooiere en betere spullen (blijven) ontwerpen.

Als Apple zegt dat anderen namaak verkopen, dan prijzen ze hen de hemel in. Dat is niet erg handig gezien het prijsverschil. Een Samsung lijkt natuurlijk veel op een Appel (met vaak dezelfde Samsung onderdelen), maar je ziet meteen de verschillen.

@Herman, moet je zo'n IPAD, IPhone, IPod en weet ik wat al niet meer, eens open schroeven. Blijkt het plots toch ook een Samsung te zijn. De rechtzaken gaan initieel over het uiterlijk van het apparaat en scherminhoud.

Waar gaat het over, Flatscreen TV's zien er toch ook allemaal het zelfde uit. En de instellingsmenu's? Da's toevallig ook veelal het zelfde (Samsung).

Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Bij een PC bestaat de mogelijkheid (zij het moeizaam) er een zonder MicroSoft OS of toepassingen aan te schaffen. Dat gaat onheroepelijk ook met de Tab's gebeuren. Ik zou als ik Apple was een toontje lager gaan zingen, mocht de EU tzt. besluiten dat op iedere Tab die in Europa verkocht wordt, keuze vrijheid moet zijn in de besturingssoftware. Dan heeft Apple zijn toeleverancier hard nodig. Neelie Kroes is weg maar de EU zit er nog. Producenten, toeleveranciers, en conculega's hebben elkaar hard nodig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-16T11:48:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.