Samsung mag Europees verkopen, maar niet in Duitsland

Rechter zwakt verbod op Galaxy Tab 10.1 af

Dit artikel delen:
Voorzitter hamer

De rechtbank in Düsseldorf heeft het verbod op de verkoop van de tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 van Samsung in Europa afgezwakt. Peter Schuetz, woordvoerder bij van de rechtbank, zegt dat het verbod voor het moederbedrijf van Samsung enkel in Duitsland geldt en niet in heel Europa, zoals de rechtbank vorige week besliste.

Het verbod voor het Duitse dochterbedrijf van Samsung blijft echter gelden voor heel Europa, zei Schuetz. De rechtbank gaf het Amerikaanse concern Apple vorige week gelijk in het al langer durende geschil tussen de twee bedrijven over patentrechten en copyrights. Apple had gevraagd de verkoop van de Samsung-tablets tegen te houden.

Apple daagde Samsung in april 2011 in de Verenigde Staten voor de rechtbank. Apple zegt dat de Galaxy-telefoon en -tabletcomputer gedeeltelijk gekopieerd zijn van de iPhone en iPad. Sindsdien wordt het geschil in diverse landen voor de rechter uitgevochten.

Nederland

De rechtbank in Den Haag doet op 15 september 2011 uitspraak in het kort geding dat concurrent Apple daar heeft aangespannen tegen Samsung. Apple gaat tot die uitspraak geen invoerverbod voor de Galaxy Tab 10.1 in Nederland aanvragen.  Apple hoopt op een verbod, onder andere omdat het Europees distributiecentrum van Samsung in Nederland is gevestigd. Een eventueel verbod zou dan rond 13 oktober 2011 in kunnen gaan, zo rond de introductie van de Apple iPhone 5.

De Nederlandse rechter is Edger Brinkman. Hij boog eerder over een soortgelijke zaak tussen navigatieleveranciers TomTom en Garmin. Garmin beschuldigde TomTom van patenteninbreuk.  Garmin verloor deze rechtszaak in 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Apple heeft de vergelijkende foto's, die als bewijs dienen een beetje vervormd in een poging om gelijk te krijgen. Ze maken eerst de Galaxy Tab virtueel meer gelijk aan de iPad en klagen daarna hun fabrikant aan.

Wij gebruiken de Galaxy Tab, want die kon gewoon meer. We hopen dat Samsung het "voorstel" van Apple overneemt en met de verbrede Galaxy Tab komt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-17T10:41:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.