Banenverlies bij KPN Vast Netwerk door uitbesteding

Het telecomconcern KPN overweegt bij de jongste reorganisatie van de divisie voor het vaste netwerk it-functies naar lage-lonenlanden te verhuizen. Deze stap zou de kosten drastisch moeten verlagen.

KPN maakte vorige week bekend dat door centralisering van de it bij de divisie Vast Netwerk zevenhonderd banen op de tocht staan. Het concern heeft gisteren in overleg met de ondernemingsraden en de vakbonden laten weten dat het bij deze verregaande rationalisatie van de it binnen de divisie ook uitbesteding van it-functies overweegt. Vijfhonderd van de zevenhonderd aangekondigde ontslagen betreffen it-functies. De andere tweehonderd arbeidsplaatsen verdwijnen door de invoering van een nieuw systeem, dat de nu gebruikelijke dubbele invoer van gegevens binnen de divisie overbodig maakt. Op dit moment hebben 1100 werknemers bij Vast een it-functie.
 
"De directie heeft in een vergelijkingsonderzoek met andere telecombedrijven laten zien dat KPN relatief veel kosten maakt met it", zegt Cor de Jongh, voorzitter van de centrale ondernemingsraad bij het concern. Daniëlle Wiek, als bestuurder van Abvakabo FNV bij de reorganisatie betrokken, bevestigt dat de directie verplaatsing van it-functies naar landen met lage lonen als een serieuze optie ziet. De Jongh verwacht dat er bij de besprekingen van de reorganisatie later dit jaar nog een stevige discussie komt over het verdwijnen van Nederlandse werkgelegenheid naar het buitenland. "Het concern moet laten zien dat de nood hoog is en vergelijkbare bedrijven dezelfde maatregelen nemen", aldus De Jongh. KPN bevestigt dat het uitbesteding van it-functies overweegt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T11:08:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.