'iPad 3 komt begin 2012 op de markt'

Dit artikel delen:

Apple zou de iPad 3 vanaf oktober 2011 in productie laten gaan, aldus de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. De krant stelt dit op basis van bronnen die werkzaam zijn bij Aziatische componenten- en hardwareleveranciers.

Volgens diezelfde bronnen zou het toestel een 9,7 inch-scherm krijgen met een véél hogere resolutie dan die van de iPad 2, liefst 2048 bij 1536 pixels. Daarmee blijft wel de beeldverhouding hetzelfde, zodat de hogere resolutie niet teveel problemen zou vormen voor de app-bouwers. Veel meer details zijn nog niet bekend.

De productie zou dit najaar starten, waardoor de introductie ergens begin 2012 zou kunnen plaatsvinden. Het zou vrij logisch zijn, gezien de typische lanceringscycli van ongeveer een jaar die Apple hanteert.

Concurrentie

Gezien het succes van de vorige versies van de iPad wordt ook bij versie 3 een stormloop verwacht. De vraag is vooral of er tegen volgend jaar al wat tabletconcurrentie van enig formaat zal zijn, omdat HP gestopt is met de TouchPad. Ook wordt er in spanning afgewacht of de rechter in Nederland ingaat op het verzoek van Apple om de Samsung Galaxy Tab te verbieden. Samsung is inmiddels met de verkoop hiervan begonnen.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag me af of de iPad3 echt zo'n run gaat veroorzaken. Daar kan ik een paar redenen voor bedenken:
* velen hebben toch nog maar net de Ipad1 omgeruild tegen de iPad2;
* de nieuwe iPad zal waarschijnlijk gelijk van prijs blijven of toch duurder worden (afwachten dus), hetgeen in de huidige voortdurende recessie niet toch vernieuwen uitnodigd;
* de houding van Apple tegenover zijn concurrenten schildert Apple niet echt als positief af;
* is het zakelijk gezien wel zo slim om zo snel alweer een nieuw model te lanceren? Ik bedoel dus naar de zakelijke gebruikers toe?
* er wordt een enorme tweedehands markt gecreëerd van iPads2 en de oude 1, die eigenlijk niemand meer wil.
Daarnaast vraag ik me dan af of de eerste iPad niet te snel op de markt is gezet? Of was dat om de anderen net voor te zijn? Zet daar de houding naar de concurrentie tegenover, dan bekruipt mij het gevoel dat Apple op een monopoly positie uit is in de tablet markt. Ik zou het vreemd vinden als de rechter in Nederland dat niet ziet.
Let wel, ik vind de iPad een hartstikke goed ding, leuk, handig, vernieuwend, Apple is daarmee trendsetter. Kwaliteit is goed, niks mis mee. Maar om te gaan eisen dat anderen geen tablets mogen maken omdat die teveel op de iPad zouden lijken, dat gaat me veel te ver. Apple moet maar eens uitleggen hoe een tablet er anders uit moet zien, qua vorm en ergonomie, plaatsing camera e.d. Als ze dat eens eerlijk uitleggen...

@Jaap-G:
Wat tegenovergestelde observaties (mede vanuit eigen gebruik dus zeker niet representatief):
- Early adopters slaan de 2 over en gaan van ipad1 naar ipad3. De levenscyclus is daar lang genoeg voor.
- Tablets zijn een single user/persoonlijk apparaat. Oude ipads vinden makkelijk emplooi elders in huis/gezin. Je wilt eigenlijk niet dat anderen op jouw mail zitten. Uiteindelijk eindig je met ieder zijn eigen device.
- Apple lijkt toch iedere versie weer met verbeteringen interessant te maken.Ik adviseer Apple even goed te kijken naar de Samsung Galaxy Tab. Kunnen ze misschien een mooi produkt maken van die iPad ;-).

Ik heb nooit iets van Apple gekocht, omdat de prijs-kwaliteit verhouding van hun producten nooit aantrekkelijk was. Maar ik ben zwaar teleurgesteld in het onvermogen van de rest van de industrie om een tablet te brengen met gelijke of betere kwaliteit tegen een lagere prijs. Een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels levert dan nog eens een enorme vooruitgang in kwaliteit ook. Ik ben bang dat de iPad 3 mijn eerste Apple gaat worden. Ongeacht mijn hekel aan de bedrijfsvoering van Steve Jobs.

Ik krijg steeds meer van mensen te horen dat de iPad alleen nog maar naast de bank ligt om wat email te checken en wat te browsen. Velen die hem zakelijk hebben aangeschaft nemen hem alleen nog maar mee voor de show naar de vergadering. Waarom?

Hoewel al die speeltjes (organisers, tablets, blackberries etc) erg leuk zijn, valt het mij altijd op dat de bezitters van dit soort apparaten meestal niet op tijd zijn op afspraken. Terwijl je zou verwachten dat deze apparaten hierbij zouden helpen.
Dus wat de zakelijke toepassing van "afspraken maken en nakomen" betreft, worden deze apparaten inderdaad niet goed benut.

Of misschien deze maand al? Zoals hier is te lezen: http://www.ipad3nieuws.nl/geruchten/ipad-3-al-september/ Misschien wordt de iPad 3 al op de IFA gelanceerd, je weet het maar nooit...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-23T09:12:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.