Telewerkers zwakste schakel in bedrijfsbeveiliging

Dit artikel delen:

Telewerkers hebben 'bedroevend' weinig kennis van beveiliging. Beveiligingprofessionals beschouwen telewerkers als grootste beveiligingsuitdaging voor organisaties.

Beveiligingsprofessionals hebben vaak te weinig tijd om telewerkers voldoende te beschermen en laten veel beslissingen over aan de telewerker zelf. Opmerkelijk, want de professionals hebben geen hoge pet op van de kennis van telewerkers en noemen het niveau ’bedroevend’, zo blijkt uit onderzoek van Watchguard Technologies. De leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen heeft 243 professionals die werkzaam zijn bij organisaties tot duizend werknemers enkele vragen voorgelegd. 40 procent besteedt meer dan vijf uur per week aan het beheren van locaties op afstand en 23 procent zegt dat dit zelfs meer dan tien uur per week kost. Voor 22 procent geldt dat ze de telewerker aan hun lot overlaten: die zoekt het wat beveiliging betreft maar zelf uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet alle beveiligingsprofessionals denken er zo over. Er zijn uitstekende en veilige manieren om telewerken mogelijk te maken. Zadel daarbij de gebruiker vooral niet op met beveiligings issues, maar zorg ervoor dat de telewerk oplossing zo werkt dat de makkelijkste manier van gebruik meteen de veiligste is. Zorg ervoor dat je een oplossing kiest waarbij je je niet met beheer van al die thuiswerkplekken hoeft bezig te houden.

Een VPN verbindig met een router en een firewall voldoet uitstekend voor telewerken, uiteraard
moet de configuratie "veilig" worden ingesteld NAT/WEB/128bit.
werk er al jaren mee!!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-30T12:25:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.