Beheer-app IBM wist bedrijfsdata van iPhone

Dit artikel delen:

IBM maakt zijn sociale netwerkapplicatie Connections geschikt voor Apple-, Android- en Blackberry-smartphones en -tablets. IBM heeft verder tools ontwikkeld waarmee ict-beheerders zakelijke en privédata op mobiele apparaten kunnen beheren. Zo heeft het IBM een softwareprogramma gemaakt waarmee bedrijfsinformatie, die op mobiele Apple-apparatuur is opgeslagen, kan worden gewist. De privégegevens op de Apple iPad of iPhone blijven er wel op staan.

Net als Google+, Facebook, Hyves en Twitter is Connections een social networking-app. De IBM Connections-software is geschikt voor zakelijk gebruik om collega's, klanten en partners aan een sociaal netwerk toe te voegen. Volgens IBM gebruikt 86 procent van de beroepsbevolking social media om zakelijke beslissingen te nemen.

Het meest opmerkelijke aan de software is dat contacten uit bestaande IBM-software kunnen worden gehaald, zoals Sametime, Lotus Notes, Lotus Quickr, Rational Team Concert, Filenet Content Manager en Content Manager. IBM Connections kan gratis worden gedownload in de app stores van leveranciers van mobiele besturingssystemen zoals Apple iOS, RIM Blackberry en Google Android.

Sametime

Het is volgens IBM lastig voor systeembeheerders om het dataverkeer veilig te houden, omdat gebruikers steeds meer hun persoonlijke mobiele apparatuur niet alleen privé, maar ook tijdens het werk gebruiken. IBM brengt als hulp voor het beveiligen van bedrijfsdata nieuwe software uit die delen van de Apple iOS-toestellen schoonmaakt. Hiermee wordt bedrijfsinformatie gewist, zonder dat privéapplicaties van het apparaat verdwijnen.

IBM heeft voor mobiele apparaten het samenwerkingsprogrammaprogramma Sametime voor Blackberry -smartphones beschikbaar gemaakt, waarin het nu mogelijk is om online meetings te hebben. Datzelfde programma heeft ook op Android-toestellen nieuwe eigenschappen. Zo kunnen er berichten hardop voorgelezen worden, kunnen er foto's verstuurd worden in chats en kan de locatiestatus automatisch worden bijgewerkt. Het e-mailprogramma Lotus Notes krijgt een verbeterde app. Op Android kunnen mensen uit de mail direct gebeld worden en er volgt later een versie van LotusLive Meetings voor apparaten die op het Google-besturingssysteem draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-06T08:49:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.