Samsung gaat in hoger beroep

Duitsland bant Galaxy Tab 10.1 permanent

Dit artikel delen:

Na een voorlopig verbod heeft de Duitse rechter op 9 september 2011 besloten de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 permanent in Duitsland te verbieden. De rechter vindt dat de tablet teveel lijkt op de Apple iPad. De rechter verzwaarde zelfs het oordeel door ook de verkoop van de 7.7-versie te verbieden. Samsung is teleurgesteld over de Duitse uitspraak en gaat in beroep.

Nog geen maand geleden oordeelde een Nederlandse rechter nog dat de Galaxy Tab 10.1 van Samsung niet teveel lijkt op de Apple iPad. Mede gesteund door deze uitspraak gaat Samsung in Duitsland in beroep tegen de uitspraak. In Nederland werd wel de verkoop van de Galaxy S, S II en Ace verboden omdat die op hun beurt weer teveel lijken op Apple's iPhone.

De Duitse rechter oordeelde dat de afgeronde hoeken, de glasplaat en de vorm van de Galaxy Tab 10.1 teveel lijken op de Apple iPad. Daarom wordt ook de verkoop van het inmiddels aangekondigde kleinere broertje, de 7.7 van Samsung, in Duitsland verboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Belachelijk! Laat zo'n rechter eens kijken naar functionaliteit die er echt toe doet. Afgeronde hoeken? Kijk eens naar de software en het besturingssysteem. Dat is waar de gebruiker mee te maken heeft. Alle tablets en smartphones lijken op elkaar, het gaat er om wat je ermee doet.

If you can't innovate, imitate.

Dezelfde Europese Unie die een richtlijn en ambtspost heeft gemaakt voor het tegen gaan van monopolie is nu heel ironisch bezig met het bevorderen van monopolieposities!

Way to go!

Misschien moet die rechter dan ook BMW maar verbieden auto's te verkopen, omdat die wel erg veel lijken op die van Mercedes (4 wielen, een stuur, twee spiegels). Of de Aldi verbieden brood te verkopen, omdat dat brood wel erg veel lijkt op dat van Lidl (ongeveer 400 gram, 24 sneetjes, allebei van Meel gemaakt). Als we ons zo laten leiden, wordt een monopoliepositie door de rechtgevende macht juist aangemoedigd, in plaats van eerlijke concurrentie.

Schandalig, hoeveel auto's lijken niet op elkaar. En wat dacht je van koffiezetapparaten. Lijken huizen ook niet veel op elkaar? Laten we onze tijd en geld eens aan nuttige zaken besteden.

Die copyright/patentenonzin gaat veel te ver; mijn tafelblad heeft ook afgeronde hoeken.

Apple heeft nog nooit iets uitgevonden maar alles van anderen overgenomen, maar ze maken wel goede producten en marketing...

Zijn nu alle Apple-gebruikers ook zo trots dat ze een Apple hebben??

Patenten zijn bedoeld om investeringen in kostbaar onderzoek veilig te stellen. Ik vind dat patenten tegenwoordig veel misbruikt worden. Patenten zouden veel minder snel uitgegeven moeten worden, alleen een nieuw idee lijkt mij onvoldoende.

Bij een rechtszaak zou de klagende partij ook moeten kunnen aantonen dat het veel geïnvesteerd heeft in het idee en dat het daarom dus niet eerlijk is als een andere partij dat zomaar gaat namaken. Dan zijn wij weer terug bij waar het werkelijk om gaat: eerlijke concurrentie.

Voor menig voormalig oost-duitser doen dit oude tijden weer herleven. In je oude trabant met genoeg proviand s'nachts op pad naar de Duitse grens om daar net over in de rij te gaan staan voor een buitenlandse winkel. Het doel is om daar een zeer gewild apparaat te kopen wat verboten ist. Eigenlijk was hij niet van plan om überhaupt een tablet te kopen maar om het establishment een hak te zetten moet het toch maar gebeuren. En als het niet bevalt is er altijd wel iemand die hem wel wil overkopen.
Deze vervolgens weer de grens over smokkelen en thuis in alle geheim van genieten.
En dan maar hopen dat dat de Stasi gevoelens van de buurman hem niet oprispen. Deze loop nog steeds braaf mee in de pas van het volk en heeft dus een iPad 2 vol trots pronken op een prominente plek in de huiskamer .

Fantastische reacties weer op dit bericht. Jammer dat jullie het spelletje nog steeds niet begrijpen.
De bron van jullie frustratie is niet Apple/Samsung of patenten, maar het Europesche modelregistratie systeem.
In dit geval wordt door beide partijen gretig gebruik gemaakt van dit systeem Apple (1484stuks) en Samsung (3367stuks). Helaas voor Samsung is nu de tijd aangebroken waar dit systeem erg nadelig is en beginnen ze te piepen.
Mede door het accepteren van dit systeem door beide partijen, zie het aantal registraties, moet geen van beide dus klagen als ze de grenzen overschrijden. En wij als stuurlui niet wijzen naar, in dit geval Apple, maar een vuist maken en naar de EU wijzen, want daar is deze ellende gecreerd.

Ik vind ook dat alle gloeilampen op elkaar lijken. Ook hiervoor graag maar één fabrikant graag

De Galaxy tab 10.1 zal in Duitsland normaal verkrijgbaar zijn, lees:

http://www.osnews.com/story/25152/German_Retailers_Can_Continue_To_Sell_Restock_Galaxy_Tab_10_1

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-09T21:08:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.