Telfort komt voorjaar 2005 met edge en umts

Dit artikel delen:

Telfort biedt vanaf het voorjaar van 2005 3g-diensten aan consumenten en zakelijke klanten. De mobiele breedbandstrategie van Telfort bestaat uit twee stappen met complementaire technologieën. Het gaat om umts en om edge.

In 2005 introduceert Telfort op landelijke schaal edge. Parallel hieraan zal Telfort in 2005 starten met de implementatie van een nieuw platform voor umts, waarmee het zich voorbereidt op de nieuwste hsdpa-technologie. Edge biedt in de praktijk vergelijkbare diensten en snelheden als het huidige umts, aldus Telfort. Het beschikbaar komevan edge verloopt echter vele malen sneller. Hierbij is de klant gebaat, want de nieuwe diensten zijn heel snel voor iedereen landelijk beschikbaar tegen een scherpe prijsstelling.

“We zijn nuchter en reëel in onze aanpak. Onze gecombineerde breedbandstrategie is vooral klantgericht”, aldus Ton aan de Stegge, de hoogste man van Telfort. “Doordat we eerst kiezen voor edge, bieden we onze klanten snel landelijke dekking met hoge datasnelheden. Edge is een uiterst efficiënte en effectieve technologie, wat onze klanten zullen terugzien in een scherpe en transparante tariefstelling van de nieuwe diensten. We willen de klant bovendien de keuzevrijheid geven tussen betalen per megabyte of een flatrate-tarief.”

De verschillen tussen edge en het huidige umts zijn marginaal, aldus Telfort. Edge is gebaseerd op het bestaande mobiele netwerk en biedt in de praktijk vergelijkbare snelheden als het huidige umts. Telfort kan een investering in de huidige umts-technologie daarom niet rechtvaardigen. Het kiest dus eerst voor de bewezen technologie edge en in een later stadium voor een verbeterde en aanzienlijk snellere versie van umts: hsdpa (high speed downlink packet access).

Wereldwijd hebben al 106 operators in 64 landen zich aan edge gecommitteerd. Wanneer over enkele jaren ook umts zich heeft bewezen, biedt het met hsdpa veel perspectief door snelheden die tientallen malen sneller zijn dan de huidige versie van umts. Het platform waarover Telfort dan beschikt, is uitermate geschikt voor snelle doorgroei naar nieuwe breedbandtechnologieën. Telfort wil edge en umts complementair inzetten, waardoor klanten altijd over de meest geschikte technologie beschikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-09T12:27:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.