Intel Developer Developer Forum (IFD) 2011

Intel en Google gaan nauwer samenwerken

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Intel en Google gaan nauwer samenwerken om de prestaties van het mobiele besturingssysteem Android op Intel-processoren te verbeteren. Ook voor andere Google-producten zullen beide partijen nauwer gaan samenwerken. Dit maakten Intel en Google bekend op de Intel Developer Forum (IFD) in San Francisco.

Het partnership tussen Intel en Google is belangrijk voor de chipbouwer, omdat deze op die manier de achterstand op ARM voor een stuk kan wegwerken, en het een belangrijke speler kan worden in het Android-ecosysteem. Intel mag dan wel de grootste chipbakker zijn in de wereld, wat energiezuinige processoren voor smartphones en tablets betreft, moest het ARM de voorbije jaren laten voorgaan.

Concreet moet de samenwerking onder meer in een vlotte afstemming voorzien van alle huidige en toekomstige versies van Android op de Atom chips van Intel. Het zal hierbij vooral gaan om verbeteringen in geheugenbeheer, multimedia- en grafische toepassingen.

Ook voor andere Google producten zullen beide partijen nauwer gaan samenwerken. Het betreft hierbij onder meer Google Chrome OS, Google TV en de software development kit voor Android.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-14T14:14:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.