Hardware blijft centraal staan bij leverancier

'Dell profiteert van afsplitsing PC-divisie HP'

Michael Dell, ceo van pc-leverancier Dell, zegt te profiteren van de onzekerheid over de toekomst van HP’s pc-divisie PSG. Het ziet er naar uit dat ook andere divisies van HP door concurrenten op de korrel worden genomen. Onder andere door EMC (dataopslag), Cisco (netwerken) en Lexmark (printers).

Michael Dell zei dit op het CloudForce-evenement van online crm-leverancier Saleforce.com in Londen. Dell zegt de wind mee te hebben nu HP zijn pc-divsie wil verkopen of verzelfstandigen. Eerder zei Michael Dell tegen klanten en ict-dienstverleners dat zijn bedrijf actief blijft in de pc-markt. Indien HP zijn pc-divisie verkoopt, dan heeft dat ook op een impact op de verkoop van servers, aldus Dell. Vaak worden pc's en servers door klanten bij een bedrijf verkocht. Daarnaast krijgt HP te maken met hogere inkoopkosten als zijn pc-divisie wordt verkocht, onder andere op het gebied van harde schrijven. Dat zou dan weer doorbrekend worden aan de klant, zo zei Dell tijdens een keynote.

HP's pc-baas Todd Bradley zegt dat zijn klanten en ict-dienstverleners alle ondersteuning vanuit HP PSG krijgen en dat ze niet moeten ingaan op voorstellen van concurrenten. Bradley hoopt dat HP's pc-divisie snel wordt afgestoten en als zelfstandig bedrijf met de merknaam HP kan blijven voortbestaan. Volgens Bradley probeert niet alleen Dell ‘het sterke ecosysteem en partnerrelatie' van HP te breken. Ook EMC, Cisco en Lexmark zouden dit proberen bij de andere onderdelen van HP, onder andere op het gebied van dataopslag, netwerken en printers.

Hardware blijft centraal

Dell zegt dat zijn bedrijf nu software, dataopslag, netwerken en datacentertechnologie verkoopt. Hierbij blijft hardware een centrale rol spelen, aldus Dell. ‘Software is prachtig, maar dat heeft wel hardware nodig', aldus Michael Dell. Volgens hem blijft pc-hardware, zoals notebooks, tablets en smartphones, belangrijk voor eindgebruikers. Dell geeft als voorbeeld het succes van de Apple iPad en mobiele hardware dat steeds vaker op Google Android werkt. Ook refereert Dell aan onderzoekscijfers. In 2011 worden volgens onderzoeksbureau Gartner wereldwijd 1,5 miljard hardwareapparaten gebruikt. In 2015 stijgt dat naar twee miljard hardwareapparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-19T10:27:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.