Apple domineert Europese tabletmarkt

Dit artikel delen:

In het tweede kwartaal van 2011 nam de vraag in de emea-regio naar nieuwe tablets toe. Apple domineert met zijn tablets de emea-markt met een marktaandeel van 66,6 procent, gevolgd door tablets die werken op Google Android. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC presteert de tabletmarkt in de ema-regio veel beter dan verwacht. In het tweede kwartaal steeg de vraag naar tablets met 82 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2011. Er werden in de emea-regio 4,4 miljoen tablets verkocht. Dat is 700.000 eenheden meer dan wat IDC had verwacht.

Klanten kochten vooral de nieuwe Apple iPad2 en in mindere mate nieuwe Android-tablets. Apple leidt de emea-markt voor tablets met 66,6 procent. Samsung heeft 7 procent en Acer 6,1 procent marktaandeel.

Feestdagen

IDC verwacht dat er in 2011 in totaal 22 miljoen tablets worden verkocht. Dat is goed voor een omzet van 9,1 miljard euro. Vooral tijdens de feestdagen worden er veel tablets verkocht die als presentje in de zak van Sinterklaas zitten of onder de kerstboom liggen. In 2012 worden in totaal 33 miljoen tablets verkocht. De markt is dan goed voor 13,1 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was wellicht handig om even de term emea-regio uit te leggen, niet iedereen heeft meteen door dat dat Europa, het Midden-Oosten en Afrika betreft. Bij deze dan maar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-22T14:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.