Raet zet stap naar mobiel

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Raet maakt zijn SaaS-software toegankelijk voor alle mobiele apparaten die werken met moderne browsers. Het bedrijf ontwikkelde een webapplicatie waarmee alle gebruikers automatisch toegang krijgen tot Reat Online. Hiermee kunnen zij zelf hr-zaken regelen als aanvraag verlof, ziektemeldingen en declaraties.

Raet besloot in 2005 om al zijn software als SaaS te gaan uitgeven. Sinds 2009 biedt de dienstverlener al zijn self service-oplossingen via het web aan. De afgelopen twee jaar zag Raet dat de vraag naar dienstverlening veranderde. ‘Er kwam een nieuwe generatie medewerkers die opgegroeid is met ict', zegt Fons Ariëns, manager product development bij Raet. ‘Zij verlangden naar een moderne werkgever waarbij efficiëntie belangrijk was. Met het volwassen worden van it-oplossingen moesten we ook mobiel gaan faciliteren.'

Snel schakelen

Aan het begin van 2011 stond mobiel nog niet eens op de roadmap, moet Ariëns bekennen. ‘Gelukkig dat wij al volledig SaaS waren waardoor we relatief eenvoudig een webapplicatie konden uitrollen die draait op alle moderne versies van browsers. Onze concurrenten zijn ook wel met vergelijkbare initiatieven bezig, maar kunnen niet zo snel schakelen omdat ze niet volledig SaaS zijn.'

De webapplicatie van Raet is ontwikkeld op basis van jQuery Mobile. Doordat jQuery bovenop nieuwe ontwikkelingen binnen webbrowsers zit, kan hierop ontwikkelde software snel gekoppeld worden aan nieuwe functionaliteit. Zo kan de Raet-webapp bijvoorbeeld gekoppeld worden aan Google Maps of gps. Ook komt er waarschijnlijk snel een koppeling met de camera van het toestel, omdat jQuery hier mee bezig is.

Mobiel jasje

Voor Raet is het nu zaak dat al hun gebruikers bekend gemaakt worden met de nieuwe mobiele mogelijkheid. Ariëns: ‘Alle 300.000 gebruikers krijgen een brief waarin we hen hierover informeren. Ze kunnen het allemaal direct gaan gebruiken, ze hoeven niet eerst naar een app store om iets te downloaden. De software wordt namelijk niet geïnstalleerd op een toestel, het draait volledig in de browser. Feitelijk kijk je naar Raet Online, maar dan heeft het een mobiel jasje aan.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Ict-dienstverlener Raet maakt zijn SaaS-software toegankelijk voor alle mobiele apparaten die werken met moderne browsers".
Dat is een uitstekende ontwikkeling! Zeker gezien het feit dat, op het moment van schrijven, het gros van reatonline.nl niet eens werkt in 'moderne' versies van browsers(Firefox/Chrome/Opera) op het pc-platform.

Vorige maand werkten IE9 en IE8 nog niet met Raet Online. Ik ga er van uit dat ze dat dan ook eindelijk opgelost hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-28T15:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.