Pda voor Palm One nog lang niet afgeschreven

Dit artikel delen:

Hoewel 2004 absoluut het jaar van de smartphone was, is de pda nog absoluut niet afgeschreven. Dat zegt Philip Rambech, directeur verkoop van Palm One in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf haalt tegenwoordig nog maar 50 procent van de omzet uit pda's. De andere helft komt tegenwoordig uit smartphones. Ook overweegt PalmOne zich met de smartphone ook meer op de consument te gaan richten.

Volgens de Deen, die is overgestapt van Sony Ericsson, heeft Palm One inmiddels 79 procent van de smartphonemarkt in handen. "Je moet niet vergeten dat er nog steeds mensen zijn die helemaal niet willen bellen met een pda. Dat heeft Blackberry bijvoorbeeld in het verleden bewezen. Het Palm-platform blijft daarom heel belangrijk voor ons. We zullen dan ook in de loop van volgend jaar met een geavanceerde reeks nieuwe pda's komen. Met name umts biedt ongekende nieuwe mogelijkheden voor de pda. Verder is er in de markt gewoon behoefte aan pda's. Er zijn niet voor niks 220.000 applicaties ontwikkeld voor het Palm-platform," aldus Rembach .


Hoewel de pda belangrijk blijft voor Palm One is het wel van plan om de smartphone reeks uit te bouwen. Volgens Rambech overweegt Palm One zich met de smartphone meer te gaan richten op de consumentenmarkt. Dat zal in ieder geval niet gebeuren met de Treo 600 die vooral ontwikkeld is voor de zakelijke markt. Daarvan zijn in Nederland via KPN inmiddels vijfduizend exemplaren verkocht. Palm One verwacht veel van diens opvolger: de Treo 650. Die komt volgend jaar uit in Europa.

Op de consumentenmarkt moet eerder gedacht worden aan de Zire- en de Tungsten-series.  Wat daarmee de plannen precies zijn op de consumentenmarkt kan Rambech nog niet vertellen. Wel dat wordt gedacht aan een apparaat dat ergens in het midden ligt tussen de van Sony Ericsson P900 en de Treo 650 en in ieder geval een stuk simpeler is. KPN is in Nederland tot nu toe de enige leverancier van de smartphones van PalmO ne en ook de enige die het toestel ondersteunt, maar daarin gaat wellicht verandering komen. Op dit moment wordt daarover met andere operators onderhandeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-16T12:01:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.