iPads zijn populair in het onderwijs

Dit artikel delen:

In de Benelux werken vooral onderwijsinstanties met ten minste vijftig medewerkers met een iPad. Van het totaal aantal zakelijk verkochte iPads ging 20 procent naar het onderwijs. In Nederland gebruikt 12,2 procent van de onderwijsinstanties de iPad. Bij 10,1 procent van de ict-bedrijven wordt de Apple-tablet ingezet, goed voor een tweede plaats. De zorg is derde met 8 procent. Computer Profile onderzocht het gebruik van de populaire tablets onder ict-beslissers van ongeveer negenduizend bedrijfsvestigingen met minimaal vijftig werknemers. In totaal waren er vijfhonderd vestigingen met tenminste een iPad. In de Benelux werkt ongeveer 6 procent van de bedrijven met iPads.

Voor bedrijven die vanaf februari 2011 een tablet kochten, geldt dat het in bijna 85 procent van de gevallen om de Apple-tablet gaat. In het onderwijs is de populariteit onder andere te danken aan de Technische Universiteit in Delft. Die instelling gebruikt de tablets namelijk ook voor het ontwikkelen van applicaties voor iPhone en iPad. In de transportsector is het gebruik overigens het kleinst met 2,5 procent in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Schandalig dat ons belastinggeld aan dit soort gesloten systemen wordt uitgegeven, Apple verdiend geld voor elke app die er voor dit platform gemaakt wordt, dus .....
Ontwikkel webbased applicaties en dan ook nog gecentraliseerd, zodat we niet dezelfde fout maken, zoals in onze gemeentes, politie, ziekenhuizen, enz, waar ieder voor zich, het wiel aan het uitvinden is, met grote kosten en overhead tot gevolg!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-03T11:48:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.