RIM zet Sharepoint op Blackberry-toestellen

Dit artikel delen:

Smartphone-producent Research in Motion (RIM) heeft het mogelijk gemaakt Microsoft Sharepoint te gebruiken op Blackberry-apparaten. Als gebruikers de zakelijke Blackberry Client-app downloaden, dan krijgen ze naast e-mail en beheerprogramma Blackberry Enterprise Server, ook toegang tot Sharepoint. Volgens RIM was er vooral vanuit grote overheidsinstellingen vraag naar de toevoeging van het applicatieplatform van Microsoft.

Gebruikers kunnen bestanden op de server van Sharepoint zetten en delen met collega's. Er kunnen zoekopdrachten worden ingezet die tegelijkertijd meerdere pagina's in het applicatieplatform doorzoeken. Met Documents To Go, een Office-variant voor Blackberry, kunnen de documenten worden bewerkt of aangemaakt. Dit programma staat al voorgeïnstalleerd op toestellen van RIM.

RIM hoopt op deze manier in te springen op de trend van het nieuwe werken, waarbij ook op de smartphone veilig informatie overdragen kan worden. De nieuwe app moet het dan ook mogelijk maken efficiënter en sneller te werken. De nieuwe Blackberry Client is al beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkeling. Ben benieuwd of RIM ook de playbook hierin meeneemt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-04T10:57:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.