Apple onthult niet iPhone 5 maar 4S

Dit artikel delen:

Apple heeft gisteren, 4 oktober 2011, niet de verwachte iPhone 5 aangekondigd, maar een vernieuwde versie van iPhone 4, de zogenoemde 4S. De telefoon heeft hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger, maar heeft een A5-chip zoals in de iPad 2, verbeterde beeldkwaliteit en een 8 megapixel-camera. Op 28 oktober verschijnt het toestel in Nederland, in drie varianten: 16, 32 en 64 GB. Als grootste innovatie wordt Siri beschouwd, waarbij de telefoon met natuurlijk taalgebruik kan worden bestuurd in het Engels, Frans en Duits. In Nederland verschijnt de nieuwe iPhone bij de merken T-Mobile, Vodafone en KPN.

De onthulling van Apple wordt als een kleine teleurstelling ontvangen, nadat er maanden is gespeculeerd over eventuele specificaties en designs van een  iPhone 5. Tim Cook, die als ceo van Apple de presentatie heeft overgenomen van Steve Jobs, wist geen overtuigende one-liners te brengen zoals zijn voorganger. Zoals verwacht werd er wel een nieuw iOS aangekondigd, dat vanaf 12 oktober beschikbaar is. Hiermee kunnen iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en de laatste generaties iPod touch geüpdatet worden. Nieuwigheden zijn een nieuw berichtencentrum, Twitter-functionaliteiten en PC Free, waarmee er niet langer een pc nodig is om een nieuwe iPhone te gaan gebruiken.

iCloud

iCloud kan op 12 oktober gedownload worden, waarmee gebruikers 5 GB aan opslagruimte kunnen gebruiken voor foto's, muziek, video's en apps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De S Staat voor Samsung.

iClad kan op 12 oktober gedownload worden...
Gelukkig maar! Want een cloud dienst op internet gebruiken is maar lastig, daar heb je een internet verbinding voor nodig. Gelukkig kun je vanaf 12 oktober de gehele iCloud dienst downloaden (volgens dit artikel)

iClad=iCloud :/

Inmiddels heeft Apple ook de 8GB versie van de iphone 4 uitgebracht. Kost toch nog 499 euro en is vanaf nu te bestellen op de website van Apple.

Hans kon wel eens gelijk hebben. Samsung wil de introductie van de nieuwe iPhone in verschillende landen juridisch tegenhouden. Apple zou die aanklachten en en de eerste afhandeling daarvan wel eens eerst willen gaan afwachten. De iPhone 5 is tenslotte ook erg Samsung inside.

Ik weet in deze tijd toch wel een beter doel voor de bijna 500 euro voor een iPhone. Kan ik wel een maandje boodschappen van doen.
Het is maar waar je de priotiteiten legt.
Ik denk dat Apple daarom de iPhone 5 nog even op de plank laat liggen, om, mocht het nog slechter gaan, nog iets te hebben om te presenteren. Verkopen doen ze 'm dan toch wel. Nou ja, niet aan mij, ik sta gewoon bij de Jumbo voor de boodschappen.

(en binnenkort een Samsung met WiFi, geen internet abo, die zijn onbetaalbaar geworden met die datalimieten)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-05T11:37:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.