RIM koopt cloud-softwarebedrijf

Dit artikel delen:

De Canadese telefoonbouwer Research in Motion (RIM) koopt het Ierse software-bedrijf NewBay voor honderd miljoen Amerikaanse dollar, meldt dagblad Irish Times. NewBay maakt cloudgebaseerde foto-, video- en sociale media-applicaties voor smartphones en computers en levert diensten aan AT&T, Deutsche Telekom, LG Electronics en Verizon. De Blackberry-producent hoopt met NewBay op te kunnen tegen smartphone-makers Apple en Samsung. De tweehonderd personeelsleden van NewBay blijven in Dublin.

Financieel analist Mike Abramsky van de Canadese RBC Royal Bank verwacht dat RIM de kennis van NewBay vooral zal gebruiken om in ieder geval adresboeken, foto-albums, video-albums en kalenders te maken, die telefoongebruikers kunnen benaderen in de cloud. Ze komen volgens Abramsky wat laat met deze service, aangezien Apple iCloud op 12 oktober 2011 wordt gelanceerd.

NewBay zet foto's, video's en overige content op zijn eigen servers en apparaten die op internet aangesloten zijn, zoals tablets, mobieltjes en pc's, kunnen hiervan gebruik maken. Als RIM besluit het softwarepakket van NewBay, genaamd LifeCache, standaard te gebruiken op Blackberry-toestellen, dan kunnen zakelijke gebruikers de software gebruiken om (vergader-)stukken in de cloud op te slaan en op te vragen, hun agenda bijhouden en gebruik maken van de digitale kluis genaamd Digital Vault.

Digital Vault

Deze Digital Vault zorgt er voor dat alle gebruikte media op een veilige manier kunnen worden gedeeld, georganiseerd en bijgewerkt in de cloud. Hierdoor kunnen gebruikers op elk gewenst moment bij de documenten komen, kunnen er backups worden gemaakt en mappen worden bijgewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-10T10:54:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.