Microsoft aast op plek drie telefoonverkopen

Dit artikel delen:

Microsoft denkt met Windows Mango de Blackberry's van RIM te verslaan in verkoopcijfers. Hoofd van de mobiele divisie bij Microsoft, Andy Lees, kan geen getallen noemen, maar denkt RIM van de derde positie te stoten qua telefoonverkopen. De Blackberry-producent uit Canada staat na Apple en Samsung op de derde plek als het gaat om de verkopen van mobieltjes.

In Nederland werkt op dit moment alleen Microsoft zelf al met Windows Phone 7.5. Ook is er een HTC-toestel verkrijgbaar met het nieuwe besturingssysteem. Mango wordt sinds eind september 2011 wereldwijd uitgerold via updates van Windows Phone 7, wat niet in Nederland verkrijgbaar is geweest. De softwareleverancier is zo overtuigd van het besturingssysteem, dat zij verwachten meer telefoons te verkopen dan RIM. Dat betekent dat Microsoft per kwartaal meer dan 12,4 miljoen telefoons moet verkopen met Mango, want dat is het aantal dat RIM in het tweede kwartaal van 2011 sleet. RIM veroverde daarmee een marktaandeel van 11,7 procent.

Volgens Lees komen er binnenkort Windows Phone-toestellen op de markt die 4G-netwerken ondersteunen en met dual-core processors zijn uitgerust. De Microsoft-topman verwacht veel van partner Nokia, die zich slechts nog bezighoudt met het telefoonbesturingssysteem van Microsoft. Eind oktober 2011 wordt het eerste toestel, de Sea Ray, verwacht.

Patentdeal Microsoft en Samsung

Lees ging ook nog kort in op de patentdeal die Microsoft en Samsung met elkaar hebben gesloten. 'Zo ver als de samenwerking met Nokia gaat, gaan wij met Samsung niet. In 2012 worden de resultaten van de overeenkomst met het Koreaanse bedrijf zichtbaar.'

Deze resultaten zijn ook voor Samsung interessant, want het gerucht gaat dat Samsung mogelijk na 2012 stopt met het maken van met Windows Phone-bestuurde telefoons, omdat het zich meer wil richten op eigen besturingssysteem Bada, dat nog in ontwikkeling is. Dit systeem zou een grotere markt aanspreken dan Windows Phone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-11T11:36:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.