RIM: Blackberry-storing lijkt deels voorbij

Dit artikel delen:

De storing van de internetdiensten op Blackberry-telefoons, die sinds maandag 10 oktober in de emea-regio gaande is, lijkt op 13 oktober 2011 voorbij. Dit zegt Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM). Volgens de laatste berichtgeving laten de internetdiensten in de regio emea duidelijk verbetering zien. Langzaamaan krijgen mensen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten alle berichtjes en e-mails weer binnen. De storing, die ontstond in het datacenter in Engeland door een kapotte core switch, is echter nog niet opgelost. RIM heeft bovendien nog steeds problemen met het leegmaken van alle backlog. De storing heeft volgens de smartphonefabrikant niet te maken met een eventuele hack.

Vanaf woensdag 12 oktober 2011 werden ook Blackberry-gebruikers in Amerika en Canada de dupe van de storing, waardoor het ook daar niet mogelijk was om te e-mailen, pingen en browsen. Ook in die regio komt de service stukje bij beetje weer op gang.

Robin Bienfait

Inmiddels heeft Research in Motion meerdere malen excuses gemaakt voor de ongemakken. Het bedrijf heeft na aanhoudende klachten over het niet communiceren en stilhouden van de problemen een webpagina gemaakt met daarop statusupdates. Vannacht plaatste Blackberry-cio Robin Bienfait een officiële reactie op die pagina, waarin hij wederom excuses maakt.

Bienfait: 'U heeft op ons gerekend omdat wij betrouwbare, real-time communicatie leveren, en op dit moment laten we u in de steek. We nemen dit incident zeer serieus en er werken mensen 24/7 aan een oplossing voor dit probleem. We denken dat we weten hoe het heeft kunnen gebeuren en op dit moment proberen we het normale serviceniveau in alle regio's te herstellen.' Ook geeft hij van alle regio's aan wat de status is.

Extra capaciteit

Zo lijkt voor Europa de maildienst weer redelijk op orde en moet alleen nog de backlog worden opgeschoond. Pingen zou wel weer mogelijk zijn via Blackberry Messenger. Internetbrowsen werkt nog niet, omdat het supportteam eerst kijkt of de dienst stabiel is en hem pas weer vrijgeeft wanneer RIM zeker weet dat het goed gaat. Tot slot wordt er opgemerkt dat er extra capaciteit is ingeschakeld om boodschappen tussen regio's over te brengen.

Wanneer de storing precies volledig opgelost zal zijn en de Blackberry-diensten weer naar behoren zullen werken, is nog onbekend. Het is nog niet bekend of bedrijven en particulieren van RIM een vergoeding krijgen voor de geleden schade.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou, mijn blackberry ligt er nu sinds een uur weer achter weg hoor..

Ons bedrijf heeft een BES-server (enterprise) en heeft hier nauwelijks last van gehad. Dat zal dan wel voor meer bedrijven gelden...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-13T09:57:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.