Blackberry-aanbieders eisen schadevergoeding

Dit artikel delen:

Nederlandse telecomaanbieders willen om de tafel met de leverancier van Blackberry-toestellen, Research In Motion. Ze vinden dat klanten gecompenseerd moeten worden voor de inmiddels vier dagen durende storing. Klanten kunnen sinds maandag 10 oktober 2011 tot 13 oktober 2011 niet pingen, emailen en surfen op het internet. De problemen rondom de internetdiensten-storing van Blackberry lopen in Europa op hun einde en dat betekent dat providers gaan uitzoeken wat de schade is.

T-Mobile is al in gesprek met RIM over compensatie, maar doet geen uitspraken over de uitkomst. In ieder geval is de provider niet van plan om zelf klanten compensatie te bieden omdat ze daar geen juridische verplichting toe hebben. Zo stelt het bedrijf.

KPN geeft in een reactie aan contact op te nemen met hun 'Blackberry-klanten', wanneer er meer bekend wordt over compensatie. Het lijkt erop dat hiermee ook de zakelijke klanten bedoeld worden. KPN belooft dat als RIM compenseert, dit naar de klant gaat.

Vodafone-woordvoerder Bart Bakker kan helemaal geen uitspraken doen over de plannen van Vodafone. Bakker: 'In hoeverre we zelf gedupeerd zijn, of we met RIM in gesprek gaan en of klanten gecompenseerd gaan worden, daar kan ik geen uitspraken over doen. We houden alle mogelijkheden open.'

Excuses Lazaridis

Inmiddels is er op de servicepagina van Blackberry een filmpje verschenen, waarin RIM-oprichter Mike Lazaridis nogmaals zijn excuses aanbiedt. 'You expect better from us and I expect better from us', zegt hij in die video. Hij kon echter geen inschatting maken wanneer de problemen volledig verholpen zijn.

RIM is meer gaan communiceren over de problemen nadat gebruikers klaagden over de radiostilte van het bedrijf. Sinds ook Noord-Amerika op woensdag 13 oktober 2011 is geraakt door de problemen, lijkt RIM zich meer bezig te houden met het op de hoogte houden van gedupeerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het klinkt als mosterd na de maaltijd. Ik heb een contract met KPN, die tijdens de RIM-storing de laatste drie dagen helemaal niets van zich hebben laten horen. En dan nu stoer doen richting hun leverancier. Ik had het netter gevonden als ze hun klanten hadden gecommuniceerd.

Compenseren? Hou toch op! Ik ben ook een (zakelijke) BlackBerry gebruiker, maar hoe vervelend ook, soms gaat er iets mis, zie het nut niet om een bedrijf dan te straffen. Het lost het probleem niet op, voorkomt het ook zeker niet, het kost, in dit geval RIM, hooguit een hoop geld. Dan heel veel moeite bij de provider om dit bij de klanten te brengen, waardoor er weer geld blijft hangen bij de provider. Dit is voor mij de eerste keer dat er een storing was op mijn BlackBerry, afgezien van de Vodafone 'outages' vorig jaar. Daar hebben we toch ook geen claim voor ingediend?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-13T13:42:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.