Joint venture richt zich alleen op smartphones

Sony Ericsson stopt in 2012 met GSM's

Dit artikel delen:

Telefoonfabrikant Sony Ericsson stort zich in 2012 geheel op de smartphonemarkt en stopt met gsm's. Dat heeft Sony Ericsson-ceo Bert Nordberg gezegd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Van de 9,5 miljoen verkochte mobieltjes in het derde kwartaal van 2011, is 80 procent een smartphone. Sony Ericsson verkocht 10,4 miljoen telefoons in datzelfde kwartaal in 2010. De omzet is vergeleken met het derde kwartaal van 2010 gelijk gebleven met 1,6 miljard euro.

Het telecombedrijf heeft veel last van concurrenten Apple en Samsung, maar omdat het gebruik maakt van het populaire besturingssysteem Android, trekt de markt iets aan voor Sony Ericsson. Nordberg: 'We hebben in totaal 22 miljoen Xperia-smartphones verkocht en ze beslaan het grootste deel van de verkochte telefoons. Daarom gaan we ons in 2012 geheel richten op de smartphonetak.'

Overname Sony

De ceo deed geen uitspraken over het gerucht dat Sony van plan is om Ericsson uit te kopen uit de joint venture. The Wall Street Journal beweert dat de samenwerking tussen Sony en Ericsson in zijn geheel stopt als dit gebeurt. Volgens de New Yorkse krant hebben de bedrijven al jaren een conflict over de zeggenschap, daar ze allebei voor de helft eigenaar zijn. Beide organisaties geven geen commentaar op de geruchten. Wel zei Nordberg dat de koers van Sony Ericsson steeds meer begint te lijken op die van Sony.

Smartphones en gsm's

Het voornaamste verschil tussen smartphones en gewone gsm's is dat een smartphone is voorzien van een besturingssysteem, zoals we die kennen van computers. De smartphone beweegt zich dan ook meer richting de zakcomputer, terwijl een gewone telefoon bellen als hoofdfunctionaliteit heeft. De smartphone heeft bovendien meer mogelijkheden dan een gewone mobiel.

Smartphones kunnen gebruikt worden als routeplanner door de gps-functie en het grote scherm, het beeld kan door de gyroscoop meedraaien met hoe de telefoon wordt vasthouden, de beeldkwaliteit is aanzienlijk beter en het afspelen van films gaat soepeler. Bovendien hebben de meeste smartphones een mini-usb aansluiting, waarmee ze gemakkelijk aan de pc kunnen worden gekoppeld, al is een connectie met de computer ook via Wi-Fi of Bluetooth mogelijk. Tot slot kunnen op een smartphone apps worden geïnstalleerd, waardoor de gebruiker zelf bepaalt welke games, zakelijke toepassingen en overige softwareapplicaties op de telefoon komen te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-14T11:26:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.