Ziggo versterkt VoIP-aanbod via aankoop Breezz

Aanbieder van communicatie- en mediadiensten voor bedrijven en consumenten Ziggo neemt leverancier van digitale telefonie Breezz over. Door de inlijving versterkt Ziggo het aanbod van internettelefonie voor zakelijke gebruikers. De koper uit Utrecht leverde al internettelefonie voor bedrijven, maar door de overname kan het internettelefonie als webdienst (hosted VoIP) toevoegen aan het zakelijke productaanbod dat voornamelijk gericht is op het mkb.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Alle zestien Breezz-medewerkers treden in dienst bij Ziggo. Ze blijven werken vanuit de vestiging in Schiphol-Oost. Door de overname krijgt Ziggo ook de beschikking over een partnernetwerk van 145 leveranciers. Zo hoopt de Utrechtse dienstverlener meer mkb'ers te bereiken voor de afzet van geïntegreerde data- en spraakdiensten.

Ziggo sloeg begin oktober 2011 de armen ineen met UPC Nederland en belangenorganisatie MKB Nederland. Die partijen promoten gezamenlijk de inzet van diensten als internettelefonie (VoIP), betaaldiensten via internet en videovergaderen voor kleine en middelgrote bedrijven.

Omzet zakelijke diensten groeit hardst

Ziggo maakte 14 oktober 2011 cijfers bekend over het derde kwartaal van 2011. Daaruit blijkt dat de omzet uit zakelijke diensten harder stijgt dan de omzet uit diensten voor consumenten. Vergeleken met dezelfde periode in 2010 werd 11,1 procent meer omgezet uit zakelijke diensten, de omzet uit zakelijke diensten komt daarmee uit op 21,7 miljoen euro (19.5 miljoen in 2010). Dat is slechts een fractie van de totaalomzet van 375,6 miljoen euro. De omzet uit consumentendiensten is namelijk vele malen groter. De omzet uit consumentendiensten steeg met 9,7 procent naar 353.9 miljoen euro (319,75 miljoen in 2010).

De leverancier stelt een goede uitgangspositie te hebben om veder te groeien in de zakelijke markt. In de markt voor het mkb concurreert het bedrijf onder andere met KPN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-14T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.