Samsung blijft Apple onderdelen leveren

Dit artikel delen:

Elekronicafabrikant Samsung blijft computerleverancier Apple onderdelen leveren, ondanks de patentenoorlog tussen beide ict-giganten. Dit zegt Samsung-topman Lee Jae-Yong. Apple is een van de grootste klanten van Samsung en zorgt voor 4 procent van de jaaromzet (totaal 103 miljard euro). Jae-Yong sprak Apple-baas Tim Cook tijdens de herdenkingsdienst voor Steve Jobs. Zij spraken af dat Samsung in 2013 en 2014 Apple blijft bevoorraden.

De website Korea Times schrijft dat nieuwe iPads en iPhones worden voorzien van een door Apple ontworpen quadcore A6-processor die Samsung waarschijnlijk gaat produceren. Dat zou een tegenslag betekenen voor zowel Intel als TSCM. Die bedrijven werken volgens eerdere geruchten in mei 2011 allebei aan processoren voor Apple's iOS-apparaten.

De A6-processor heeft 28 nanometertechnologie. De Koreaanse fabrikant TSCM was in de zomer van 2011 al begonnen met een productiepilot. Het bedrijf zou echter niet in staat zijn de processoren in grote aantallen te produceren.

Patentinbreuken

Apple en Samsung lijken alles behalve zakenpartners. Ze betichten elkaar over en weer van patentinbreuk. De ene keer daagt Apple Samsung omdat het ontwerp van de Galaxy Tab te veel op de iPad zou lijken en het volgende moment zitten de ict-leveranciers in de rechtszaal om te praten over 3G-technologie die Apple zonder licentie van Samsung zou gebruiken.

Samsung is op 17 oktober 2011 nog een rechtszaak tegen Apple zijn begonnen in Australië om de verkoop van de nieuwe iPhone 4S te blokkeren. In Japan doet Samsung een poging de iPhone 4 en iPad 2 te verbieden op grond van patentinbreuk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jae-Yong sprak Apple-baas Tim Cook tijdens de herdenkingsdienst voor Steve Jobs. Zij spraken af dat Samsung in 2013 en 2014 Apple blijft bevoorraden.
Waar zou Apple zijn zonder Samsung.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-19T11:32:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.