Microsoft-CEO vindt Android te ingewikkeld

Dit artikel delen:

Microsoft-ceo Steve Ballmer vindt Android een te ingewikkeld besturingssysteem. De baas van de ict-gigant zei in een interview op de Web 2.0-conferentie in San Francisco dat je een computerwetenschapper moet zijn om Android te begrijpen. Bovendien ziet Android er volgens Ballmer steeds verschillend uit. Hij gaf toe dat Android in het goedkopere segment meer toestellen heeft, maar dat Windows zich daar ook meer op gaat richten.

'Het is moeilijk voor mij om enthousiast te worden van Android-telefoons', zegt de Microsoft-ceo, die een lagere bonus krijgt door het achterblijven van de verkopen van Windows Phone 7-toestellen. 'Apple is een goede concurrent, maar wel een ander soort dan Android.' Ballmer vindt het belangrijk dat telefoons er mooi uitzien qua ontwerp. 'Mensen willen er een statement mee maken en ik denk dat zowel de iPhone als het nieuwe Windows Phone-toestel een mooi design hebben.'

Ballmer houdt niet van zeeën van icoontjes in het scherm. 'Ik ben onder de indruk van assistent Siri, maar zulke technologie maken wij al jaren en wij zijn toe aan een volgende generatie.  Een smartphone moet een combinatie van je vrienden en je informatie zijn. Ik denk dat de integratie van Windows Phone en zoekmachine Bing daarom een krachtige combinatie is.'

Eigen toestel Microsoft

De vraag of Microsoft zelf een telefoontoestel of tablet zou maken, werd door Ballmer ontweken met de woorden: 'Het is onze business om innovatie in hardware mogelijk te maken.' Microsoft werkt nauw samen met Nokia, dat op de Nokia World-conferentie eind oktober 2011 een nieuwe Windows Phone-smartphone zal aankondigen.

Microsoft wil graag de nummer drie van de wereld zijn als het gaat om smartphoneverkopen. Op dit moment bestaat de top drie uit Apple, Samsung en Blackberry. Windows Phone is geen populair besturingssysteem gebleken en was in Nederland tot nu toe weinig verkrijgbaar. Microsoft hoopt met het nieuwe toestel van Nokia een succes te boeken met de laatste Windows Phone-variant genaamd Mango.

Patentdeal Samsung

De Android-uitspraken van de ceo komen niet lang nadat Microsoft met elektronicafabrikant Samsung een patentdeal tekende. Hierover zegt hoofd van de mobiele divisie bij Microsoft, Andy Lees: 'Zo ver als de samenwerking met Nokia gaat, gaan wij met Samsung niet. In 2012 worden de resultaten van de overeenkomst met het Koreaanse bedrijf zichtbaar.'

Deze resultaten zijn ook voor Samsung interessant, want het gerucht gaat dat Samsung mogelijk na 2012 stopt met het maken van met Windows Phone-bestuurde telefoons, omdat het zich meer wil richten op eigen besturingssysteem Bada, dat nog in ontwikkeling is. Dit systeem zou een grotere markt aanspreken dan Windows Phone. Samsung maakt in zijn populairste telefoon- en tabletlijn Galaxy, gebruik van Android. Inmiddels draait 40 procent van de smartphones op het besturingssysteem van Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als iedereen het gebruikt, zullen mensen er wel iets in zien.

Windows is ook onbegrijpbaar als je het voor het eerst gebruikt. Dingen die ik in Windows XP binnen 10 seconden kon vinden, zit ik soms 10 minuten naar te zoeken in Windows 7.

Vind het weer zo kortzichtig van een bedrijf wat totaal uit de mobiele markt is gedrukt om te klagen dat dan een ander systeem slecht is.

Haha, fantastisch "Ballmer houdt niet van zeeën van icoontjes in het scherm". Heeft hij wel eens naar zijn eigen Windows producten gekeken dan?

Overigens denk ik wel dat MS de Blackberry gemakkelijk gaat verslaan om plek 3. Met de huidige problemen van Blackberry en de matige nieuwe telefoons die ze hebben uitgebracht is dit de uitgelezen kans voor Microsoft om door te breken met WP7.5

Als Steve Ballmer Android een te ingewikkeld en onoverzichtelijk besturingssysteem vindt, dan snap ik niet goed wat hij bij Microsoft doet.

Overigens verdenk ik hem ervan dat hij zelf een Android of Iphone heeft en zijn persberichten schrijft op een Ipad.

Steve, stop toch eens met het oordelen over anderen en maak eerst zelf maar weer eens een fatsoenlijk besturingssysteem.

Dat zegt toch alleen maar iets over IQ nivo van dit CEO? dat alleen zij dit te ingewikkeld vinden..

Denkt iemand nu echt dat Steve Ballmer gaat zeggen "Dat Android...Fantastisch! Zo mooi, zo veilig en compact.. dat redden wij nooit!"?

Dat het er elke keer anders uitziet is niet de fout van Android, maar de kracht: andere "window managers". Overigens als ik voor Windows een applicatie maak, is het dan de fout van Windows dat opeens mijn applicatie er anders uitziet? Nee, hoezeer ik ook Windows de schuld zou willen geven: het is de keuze van de ontwikkelaar om een interface eruit te laten zien zoals 'ie eruit ziet.

Verder is de flirt met iPhone wel opvallend, maar om te zeggen dat iemand een telefoon koopt om een statement mee te maken.... Ik koop een telefoon om mee te bellen, soms te sms-en en de agenda is ook handig. Een telefoon is een gebruiksvoorwerp, geen ketting of spandoek.

Als ik een statement wil maken, dan zeg ik wel iets.

@Johan;@Frank;@Conrad...uiteraard is de context van deze uitspraak een vergelijk tussen de Android Icon/App chaos (back to the 90's) met de Metro UI. En dan gaat deze uitspraak van Steve wel degelijk op.

Zegt dit nou wat van Android of van Steve Balmer........,,

Ik denk dat Meneer Ballmer eerst maar eventjes moet laten zien hoe het dan wel moet voordat hij het meest gebruikte smartphone OS, en minder direct ook de iOS, wegzet als ingewikkeld vanwege te veel icoontjes.

Mijn werkgever heeft mij in December een windows laptop in mijn maag geplitst.
Nu probeer ik daar een bestandje op te terug te vinden
Staat gewoon in /users/pascal/microchip.
Nou moet je dat eens met de verkenner proberen...
Ik zal wel te dom zijn om in te zien wat Meneer Balmer dan niet ingewikkeld vind maar zijn produkt is voor mij 'by far' te ingewikkeld (en vooral te onbetrouwbaar)

Nu ja wat bazelen we weer, zou er werkelijk iemand zijn die Balmer serieus neemt ?

Android lastig? Ook deze Steve wordt een dagje ouder.
Neemt niet weg dat Windows Phone 7.5 (Mango) iets moois is geworden. Heeft Steve alleen de buitenkant bekeken? MS heeft daar zeker een troef mee in handen en die derde plek zit er echt wel in.

Steve Ballmer leert het maar niet. Hij denkt potentiële klanten te kunnen overtuigen door zich lomp te uiten over zijn concurrenten. En zijn argumenten deugen ook al niet en dat wordt meteen opgemerkt door de vakpers en consumenten die de ontwikkelingen volgen.

Of Windows Phone 7.5 meer succes zal hebben dan de voorganger? Het kent nog steeds veel technische beperkingen, vaak om concurrenten dwars te zitten.
Verder denk ik dat de meeste gebruikers het hoofdmenu met die grote icons (tegels) meer als een GUI voor opa's en oma's zien, terwijl Windows Phones vooral door jongeren gebruikt worden. Windows Phone moet van MS er ook universeel uitzien, terwijl juist jongeren individualistische keuzen kunnen maken of juist tot nieuwe aparte bewegingen willen horen. Dus nog steeds drie afknappers voor de belangrijkste doelgroep.

Pure verkoopretoriek van deze meneer. Het is alleen jammer dat zoveel mensen er kritiekloos achteraan hobbelen, maar ja, je kunt kennelijk van de gemiddelde consument niet verwachten dat hij kritisch is bij het kiezen van zijn OS en applicaties.
Maar het is ronduit ergerlijk als de zg. computerjournalisten er óók kritiekloos achteraan hobbelen!

PeterJ, ICT-Journalisten zijn als regel gewoon journalisten die over ons vakgebied schrijven.
Dat ze veelal geen technische achtergrond hebben is voor ons wellicht flink balen maar wel de realiteit.
Computable (maar ook Webwereld for that mather) is een blad dat zich vooral op management en aldus verkooppraatjes richt.
Ook dat kunnen wij technici wel heel vervelend vinden maar het is niet anders.
Voor een serieus wetenschappelijk of puur techno blad is Nederland gewoon te klein... helaas..

Natuurlijk is het een verkooppraatje van de beste man. Maar hij is wel zo slim genoeg om twijfel te zaaien door ook een punt te maken. Voor een techneut mag een (android) telefoon wel eenvoudig zijn maar deze moet het ook zijn voor niet techneuten omdat het immers een gebruiksvoorwerp is.
Wat dat betreft is het ook helemaal niet verkeerd om te blijven kijken of de gebruiksvriendelijkheid van gebruiksvoorwerpen verbeterd kan worden. Adaptatie van gebruikers is hierbij cruciaal. En dan is het in die context niet echt belangrijk welk bedrijf deze innovaties weet door te voeren. (Voor het bedrijf als patenthouder uiteraard wel.)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-19T16:23:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.