Steve Jobs wilde Android uitroeien

Dit artikel delen:

De pas overleden Apple-oprichter Steve Jobs had er al het geld van Apple voor over om Android kapot te maken. Dit stelt hij in interviews met Walter Isaacson, die zijn biografie schreef die 24 oktober 2011 verschijnt. Vooral een specifiek HTC-toestel dat begin 2010 het levenslicht zag, gooide olie op het vuur. Jobs vond dat het aan elkaar hing van mooie, gestolen iPhone-onderdelen. Jobs was bovendien niet te spreken over ict-bedrijf Google, dat hij een dief noemt.

Eric Schmidt, die tot april 2011 ceo was van Google, zat jarenlang in de raad van bestuur van Apple. Hij stopte daarmee toen duidelijk werd dat Apple en Google grote concurrenten zouden worden. Jobs heeft Schmidt eens gezegd dat hij geen geld wil van Google, maar dat het zoekmachinebedrijf moet stoppen met Android, omdat het overduidelijk uit ideeën van Apple zou bestaan.

De laatste adem

Dat de haat voor Android erg diep zat bij de zieke Apple-oprichter, bewijst zijn uitspraken over oorlog. 'Ik moet en zal Android vernietigen, al kost dit me mijn laatste adem. Het is een gejat product en ik ben bereid tot een thermonucleaire oorlog om dat recht te zetten.'

Iphone, iPad, OS X en iTunes

Onder Jobs groeide Apple wereldwijd door producten te maken die in trek zijn bij klanten, zoals de iPhone, iPad, Macbook, het OS X-besturingssysteem en de iLife, iWork en andere software. Muziekliefhebbers gebruiken iPods en de online winkel iTunes.

Steve Jobs is op 5 oktober 2011 overleden op 56-jarige leeftijd. Hij leed al enige tijd aan kanker. Zijn gezondheidsproblemen werden zo groot, dat hij op 25 augustus aftrad als ceo van Apple. Hij gaf het stokje door aan Tim Cook.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat heeft Steve goed gezien. Android is de nagel aan de doodskist voor Apple. Vanaf nu bergafwaarts, zie Apple verkoopcijfers over Q3. Steve Jobs heeft de Apple-luchtballon maximaal opgeblazen. Dat gaat nog een lastige klus worden voor Tim Cook. Is ook wel een beetje vreemd om Apple de met hoogste beurswaarde ter wereld te noteren. Zo belangrijk zijn de gadgets van Apple nu ook weer niet.

zoals de apple / windows interface een gestolen / gekopieerd produkt van Xerox is.

Het prototype dat aan de basis stond van de Apple 1 was inderdaad van Xerox, echter was het nooit uit de kelder van Xerox gekomen als Steve en co er niet waren geweest. De managers van Xerox vonden de typemachine veel belangrijker en zagen geen toekomst voor het prototype. Zie de documentaire die hierover is gemaakt.

Zo zie je maar weer hoe arrogant Jobbs is! Beetje al je geld willen besteden om oorlog te voeren, i.p.v. aan een goed doel te willen besteden! Hulde aan B.Gates!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-21T10:48:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.