Sony koopt Ericsson uit voor 1 miljard euro

Dit artikel delen:

Elektronicafabrikant Sony betaalt telecombedrijf Ericsson 1 miljard euro voor 50 procent van de aandelen in de joint-venture Sony Ericsson. Dat betekent dat Sony Ericsson in zijn geheel in handen komt van Sony, dat al de andere 50 procent van de aandelen in handen heeft. Sony is van plan de mobiele telefoon-divisie te gebruiken om smartphones te integreren in pc's, tablets en televisies. Op de smartphones komt in de toekomst Sony als merknaam te staan en niet langer Sony Ericsson. Ook krijgt Sony vijf patentgroepen in handen.

Ericsson-directeur Hans Vestberg schreef dat Ericsson en Sony tien jaar lang een perfecte combinatie zijn geweest, waarbij ze gezamenlijk toestellen hebben ontwikkeld waarin Sony kennis van consumentenelectronica inbracht en Ericsson voor de telecommunicatietechnologie zorgde. Hij vindt het een logische stap dat Sony de andere helft van de aandelen koopt, om de toestellen van Sony Ericsson toe te voegen aan hun pakket consumententoestellen. Ericsson zal zich nu weer richten op connectiviteit tussen alle mobiele toestellen.

Bert Nordberg

Sony Ericsson maakte op 14 oktober 2011 bekend in 2012 geen gsm's meer te maken, maar geheel over te stappen op smartphones. Toen gingen er al geruchten dat de Japanse electronicafabrikant Ericsson wilde uitkopen. Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal hebben de bedrijven al jaren een conflict over de zeggenschap en zou Sony daarom van Ericsson afwillen. Sony Ericsson-ceo Bert Nordberg gaf eerder al aan dat de koers van Sony Ericsson steeds meer begon te lijken op die van Sony.

Bij Sony Ericsson werken ongeveer 7500 mensen. De omzet van het bedrijf was in 2010 6,3 miljard euro met een winst van tweehonderd miljoen euro. Sony Ericsson maakt smartphones die draaien op besturingssysteem Android.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-27T09:54:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.