Motorola schrapt wereldwijd 800 banen

Leverancier: overname Google is niet reden van reorganisatie

Telefoonmaker Motorola schrapt wereldwijd achthonderd banen. Het gaat zowel om functies bij de mobieltjestak als de consumentendivisie. Het bedrijf ontkent dat de reorganisatie iets te maken heeft met de geplande overname van de mobieltjestak door zoekreus Google. De leverancier reageert dat het opnieuw banen schrapt om de bedrijfskosten te verlagen. Het is nog niet onbekend wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse organisatie.

Het management van Motorola stemde eind oktober 2011 in met het schrappen van de achthonderd banen. Er verdwijnen ook managementfuncties. De leverancier stelt dat de reorganisatie wordt doorgevoerd om kosten te besparen. Motorola schrapte eerder banen in 2009 en in 2008 werd ook een reorganisatie doorgevoerd. Toen verlieten drieduizend medewerkers het bedrijf.

Zoekgigant Google bood in augustus 12,5 miljard dollar voor de mobieltjestak van Motorola. Die overname moet nog door mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd.

Afsplitsing mobieltjestak

Het Amerikaanse technologieconcern Motorola splitste begin 2011 in  twee aparte bedrijven. De divisie die zich bezighoudt met de productie van mobiele apparaten krijgt de naam Motorola Mobility. De rest van het concern heet vanaf 2011 officieel Motorola Solutions, het levert onder andere communicatieapparatuur voor zakelijk gebruik  De mobieltjestak van Motorola had eind 2010 ongeveer 19.000 medewerkers in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-01T11:10:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.