Apple iPhone 4S slurpt stroom

Dit artikel delen:

Gebruikers van de iPhone 4S klagen dat hun smartphonebatterij te snel leeg is. Al na een paar uur zou de batterij van de Apple-telefoon leeg zijn. Dat meldt technologieblog Techcrunch.com. Een Apple-woordvoerder heeft toegegeven dat er inderdaad problemen zijn met de batterijduur van de jongste iPhone. Het zou echter liggen aan iOS 5, in plaats van aan specifiek dit type iPhone. De bugs die de korte batterijduur veroorzaken, worden door Apple binnenkort verholpen met een softwareupdate.

Apple werkt nu aan de softwareupdate, die iOS 5.0.1. bèta heet. Het moet de bugs verhelpen, zodat de iPhone 4S langer op zijn batterij werkt. Volgens Techcrunch zitten er bugs in de kalender en de tijdzone-applicaties. De batterij zou een telefoongesprek van acht uur moeten volhouden en tot zes uur surfen op 3G-internet.

Mail en Siri uitzetten

Volgens Techcrunch treft het energieprobleem niet alle gebruikers van de 4S. Een tip om de batterijduur nog voor de softwareupdate langer te maken is bijvoorbeeld het checken van mail op gezette tijden en zorgen dat de telefoon niet steeds een signaal stuurt naar de mailservers om op elk moment mail binnen te halen. Ook virtuele assistent Siri gebruikt veel energie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is nu verdacht stil onder de Steve Jobs adepten die altijd commentaar hebben op de Windows produkten.

Dan zal ik het maar zeggen.
Weer een voorbeeld waarom Apple gewoon inferieur product is!

iOS 5 zou vanaf model iphone 3GS werken, maar toch zijn de klachten specifiek over 4S. Of komen die klachten nog als er meer gebruikers van 3GS en hoger overstappen op iOS 5.

Vreemd dat dit niet uit de testfase naar voren kwam. Is de introductie van iOS 5 en 4S dan toch versneld wegens commerciële redenen en de naderde dood van Jobs?

iOS 5 maakt gebruik van GPS om de tijdzone te bepalen daar lijkt een bug in te zitten zodat de "Location Services" continue in gebruik zijn.
Ik zie een duidelijk verschil in batterijduur door dit uit te zetten:

Instellingen, Locatievoorzieningen, Systeem (onderaan), Tijdzone instellen (waarschijnlijk staat er al een kompasnaald naast dat deze actief is)

Voor mij werkt het....

Op 6 mei 2012 om middernacht met 100% batterij naar bed gegaan en op 7 mei 2012 om 8 uur 's ochtends batterij volledig leeg. Vond ik heel vreemd want had nooit problemen met de batterij. Vervolgens opgeladen tot 100% maar in vijf tot 6 uur weer volledig leeg zonder iPhone 4S gebruikt te hebben. Toestel wordt ook heel erg heet zonder dat ik 'm gebruik en de batterij gewoon leeg getrokken wordt. Vandaag toestel gereset, geen verbetering. Update naar iOS 5.1.1 ook geen verbetering. Per uur 20% minder batterij! Denk dus dat ie gewoon stuk is en ik het retour KPN moet doen... Heb het ding sinds 2 maart 2012...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-03T12:55:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.