KempenHills bouwt Limburgse monumenten-app

Dit artikel delen:

Ontwikkelaar KempenHills heeft voor de provincie Limburg de app Layar ontwikkeld. Met deze applicatie kan de provincie Limburg publieke informatie, ondersteunt met multimedia, over ruim twintigduizend monumentale objecten delen.

KempenHills ontwikkelt en beheert met name webapplicaties zoals Layar, maar levert ook softwarediensten waarmee standaard webapplicaties op asp-basis aan klanten worden geleverd. Rob van der Vlugt, ceo van Kempenhills, is naast de Layar-app ook trots op het Multimedia Asset Management Systeem (MAMS) dat zijn bedrijf begin 2010 ontwikkelde: 'In MAMS kunnen alle vormen van multimediabestanden worden aangevuld met metadata. Daardoor worden bestanden makkelijk en snel vindbaar. MAMS is een goede basis om apps te ondersteunen die veel gebruikmaken van multimedia.'

Het Eindhovense KempenHills begon in 2009 met drie medewerkers, maar is inmiddels naar vijftien medewerkers doorgegroeid. Er werken jonge, hoger opgeleide ict-specialisten en een aantal medewerkers met jarenlange ervaring in het vak. KempenHills ondersteunt de ict van met name mkb en decentrale (semi-)overheidsorganisaties. Van der Vlugt: 'We zijn een kleine speler in de markt, maar kunnen altijd een beroep doen op een sterk partnernetwerk in de high tech-regio.'

Bedrijf zoekt App

Op 15 november 2011 vindt op de High Tech Campus in Eindhoven het evenement Bedrijf zoekt App plaats. Ict-informatieplatform Jakajima organiseert het evenement om bedrijven te adviseren over een eventuele eigen applicatie voor smartphones en tablets. Ook bedreigingen bij het toepassen van apps komen aan bod. Meer informatie is te vinden op www.bedrijfzoektapp.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-10T08:03:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.