'Tien keer zoveel mobiel dataverkeer in 2016'

Telecombedrijf Ericsson verwacht dat het mobiel dataverkeer in 2016 vertienvoudigd is. Tussen 2011 en 2016 zal het verkeer elk jaar met 60 procent toenemen, zo verwacht de telecomleverancier. Ericsson denkt dat dit vooral komt doordat er steeds meer video gedownload wordt. Het bedrijf baseert zijn bevindingen op een rapportage van metingen die het in diverse netwerken over de wereld deed.

Steeds meer mensen zullen een mobiel breedbandabonnement nemen. In 2011 zijn dit er nog negenhonderd miljoen, maar dit groeit tot 2016 door naar bijna vijf miljard. Ericsson kan mobiel verkeer meten in zowel 2G-, 3G- als 4G-netwerken.

Ericsson

Er werken meer dan 90.000 mensen bij Ericsson. Het bedrijf haalde in 2010 een omzet van 28,2 miljard. Het hoofdkantoor zit in het Zweedse Stockholm. Ericsson zit nog in de mobiele telefonie joint venture Sony Ericsson, waarvan Sony eind 2011 alle aandelen overneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als één van de grootste Internetknooppunten ter wereld onderschrijven we de groeiverwachtingen van Ericsson. Zowel vast als mobiel dataverkeer groeit ontzettend hard op de Amsterdam Internet Exchange en dit is voornamelijk toe te schrijven aan de enorme groei van video streaming. Zoals onderzocht door Cisco, is video inmiddels verantwoordelijk voor 54 procent van het totale Internetverkeer. Dit betekent dat iedere seconde gemiddeld 700 Gigabit aan videoverkeer wordt uitgewisseld, een substantieel deel van de dagelijkse piek bij AMS-IX van 1,3 Terabit per seconde. Neem daarbij de sterke groei van het overige mobiele dataverkeer en duidelijk is dat video-aanbieders en telecom providers voor flinke uitdagingen worden gesteld. Internetnetwerken en providers moeten zich ervan verzekeren dat hun wereldwijde interconnecties betrouwbaar zijn en voldoende capaciteit herbergen om het groeiende dataverkeer te verwerken.

Mobiele netwerken zijn zich onlangs met elkaar gaan verbinden via zogenaamde IPX providers. Dit zijn carriers waarvan de IPX-netwerken gezamenlijk een IP backbone creëren. Dit doen zij apart van het ‘open’ Internet om een end-to-end verbinding te kunnen bieden aan hun klanten. IPX stelt mobiele netwerken in staat om efficiënter en veiliger data-, spraak- en Internetverkeer uit te wisselen. Tegelijkertijd wordt de vereiste service-kwaliteit gegarandeerd. Des te directer de verbinding is, des te beter is de kwaliteit, snelheid en respons tussen netwerken. Om een betere convergentie te behalen, hebben IPX-netwerken echter ook een IPX-interconnectie nodig; een locatie waar regionale en aangrenzende IPX-netwerken zich efficiënt kunnen verbinden en meer terrein, content en volume kunnen bestrijken. Hier komt de Internet exchange in beeld. Wij en collega-exchanges blijven apparatuur, technologie en diensten optimaliseren om ervoor te zorgen dat video streams van hoogwaardige kwaliteit altijd op ieder apparaat en iedere locatie beschikbaar kunnen worden gesteld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-08T11:33:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.