Israpunt-directeur start telecombedrijf VoxIP

De directeur van de failliete VoIP-leverancier Israpunt, Arno Jolink, is een nieuw telecombedrijf begonnen. Het bedrijf met de naam VoxIP is een ict- en telecombedrijf dat open source-telefonieoplossingen levert. Jolink participeert in het bedrijf als kennisbank.

VoxIP vertoont veel overeenkomsten met het in juni 2011 failliet verklaarde Israpunt. Zo maakt het ook gebruik van IP Businessmanager en beschikt het bedrijf eveneens over een eigen hosted open source-product wanneer IPBM te zwaar is. Jolink steekt niet onder stoelen of banken dat hij met zijn nieuwe bedrijf dezelfde koers vaart. ‘Veel klanten kennen we nog en er zijn enorm veel klanten naar ons teruggekomen. Momenteel hebben we nog niet echt een doel voor ogen met VoxIP, maar we willen op eigen kracht groeien en zorgen dat we klanten weer de service verlenen die ze van ons gewend zijn.'

Juridische strijd

Jolink kwam met Israpunt in zwaar weer terecht toen het bedrijf verschillende juridische procedures moest uitvechten met Neonova, The IP Company en de joint venture tussen beiden One IP. Inzet was de vermeende diefstal van software. Israpunt zou code van One IP en zijn deelgenoten gekopieerd hebben en dat in de eigen oplossingen gebruikt hebben. Israpunt werd hiervan gevrijwaard, maar door het juridische gevecht ging de KPN-dochter wel failliet.

Israpunt werd veelvuldig door de gemeente Amsterdam ingeschakeld bij allerlei verschillende telecomtrajecten. Jolink zat dusdanig vaak bij Amsterdam, dat hij zelfs beslissingsbevoegdheid verwierf. Hierdoor leek hij soms met dubbele petten te werken, waardoor cio Claudia de Andrade de Wit uiteindelijk alle banden verbrak met Israpunt. Na het faillissement stelde Amsterdam het bedrijf Use The Source aan voor het onderhoud en de ondersteuning van het telefonieplatform Astium. Use The Source is de BV achter One IP.

KPN

Jolink maakt het allemaal niks meer uit, hij wil met een schone lei opnieuw beginnen. Dat hij hierin dezelfde partijen tegenkomt als dat hij met Israpunt deed, deert hem niet. ‘Concurrenten zijn uiteraard alle telefonieleveranciers, maar daar zijn we niet bang voor. Wellicht koopt KPN straks VoxIP of de IP Businessmanager weer terug', sluit hij lachend af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

met verbazing las ik dit artikel. VoxIP is niet opgestart en is niet van Arno Jolink al wil hij dit anderen misschien laten geloven. Onbegrijpelijk dat dit artikel geplaatst is
Waar Arno Jolink, in een slachtofferrol maar in het wild om zich heen blijft slaan en andere daarin mee wil nemen, is VoxIP een nieuw bedrijf gericht op de toekomst!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-18T14:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.