Rechter kapittelt Opta over opbouw tarieven KPN

De Opta is door de rechtbank te Rotterdam op de vingers getikt inzake de diffuse opbouw van de groothandeltarieven die KPN mag doorberekenen aan zijn concurrenten. De groothandelstarieven voor gesprekopbouw vanaf 2001 zijn door de rechter met terugwerkende kracht afgekeurd.

Ieder jaar in juni stelt de Opta (Onafhankelijk Post en Telecommunicatie Autoriteit) de groothandeltarieven vast die concurrerende aanbieders aan KPN moeten betalen voor het gebruik van zijn netwerk. De concurrenten van KPN hebben daar elk jaar bezwaar tegen aangetekend, maar de Opta heeft van deze bezwaren nooit werk gemaakt, zo stellen zij.

In de zomer van 2003 is Tele2 daarom naar de rechter gestapt om de Opta te verplichten een beslissing over de aangetekende bezwaren te nemen. Dat gebeurde vervolgens in september 2003.
Het bedrijf kon zich niet vinden in de beslissing van de telecomtoezichthouder en ging in beroep bij de rechtbank. Eind vorige week heeft de rechter Tele2 op alle punten in het gelijk gesteld. De Opta heeft van de rechtbank drie maanden de tijd gekregen om de huidige situatie aan te passen, danwel te verklaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als die achterlijke reclame over viop nou even niet door het artikel heen komt, kan ik het ook lezen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-28T13:26:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.