KPN koopt voor miljoenen aandelen terug

Telecombedrijf KPN heeft begin deze week in totaal 1,21 miljoen aandelen ingekocht, aldus een woordvoerder van KPN in de Financiële Telegraaf. De aankopen zijn onderdeel van het in juni aangekondigde programma om in totaal voor een miljard euro aandelen terug te kopen.

Dinsdag zijn 360.000 aandelen gekocht tegen een gemiddelde koers van 7,04 euro en woensdag 850.000 tegen gemiddeld 7,0049 euro. Met de circa 8,5 miljoen euro die met deze aankopen was gemoeid komt het totaal dat KPN tot nu toe heeft uitgegeven op "iets meer van de helft" van de voorgenomen 1 miljard euro, aldus de woordvoerder.

Vorige week werd het aandelen-inkoopprogramma hervat, na te zijn stilgelegd omwille van een intern onderzoek. Volgens meldingen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kocht KPN vorige week donderdag 794.494 aandelen voor 7,03 euro en een dag later nog eens 135.000 voor 7,04 euro. Voorlopig kan KPN alleen vandaag nog in het eigen aandeel handelen. "Dan gaan we weer een gesloten periode in", legt de woordvoerder uit. Die gesloten periode duurt van 1 januari tot en met 28 februari. Na de publicatie van de jaarcijfers will KPN het inkoopprogramma hervatten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-30T14:17:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.