Motorola-aandeelhouders zien Google zitten

Dit artikel delen:

Ruim 99 procent van de aandeelhouders van Motorola stemt in met de overname van de mobiele divisie door Google. Dit houdt in dat beide partijen de geplande overname kunnen gaan voorleggen aan de Amerikaanse toezichthouders. Als deze hun fiat geven, dan wordt de overname naar verwachting begin 2012 afgerond.

De overname van Motorola Mobility is de grootste overname uit de geschiedenis van Google. De zoekgigant biedt een bedrag van 8,8 miljard euro (12,5 miljard dollar) voor de mobiele divisie. Met de overname verwerft Google verschillende patenten die gebruikt kunnen worden in de juridische strijd tegen Apple en Microsoft op het vlak van mobiele besturingssystemen.

Android

Bij de bekendmaking van de overname kondigde Google al aan dat Motorola als op zichzelf staand bedrijf blijft bestaan. Hierdoor blijft Motorola het Google-besturingssysteem Android in licentie gewoon afnemen. De zoekgigant benadrukte toen ook al dat Android open blijft. Android is in 2007 onder leiding van Google door enkele bedrijven ontwikkeld. Motorola nam samen met LG en Samsung het mobiele besturingsplatform in 2008 als eerste af.

De afgelopen jaren startten vooral Apple en Microsoft verschillende rechtszaken tegen leveranciers van Android-smartphones vanwege patentschending. Google is van plan deze juridische strijd voort te zetten ‘om sterker te staan in het verdedigen van het Android-platform tegen dreigingen van Microsoft, Apple en andere bedrijven'.

Ontslagen

Begin november 2011 maakte Motorola bekend dat het wereldwijd achthonderd banen schrapt. Dit zijn ook banen bij de mobiele divisie. Motorola ontkent dat de reorganisatie iets te maken heeft met de geplande overname door Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-18T12:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.