Vdsl en adsl2+ kunnen op één netwerk

Als enkele obstakels worden weggenomen is het mogelijk om vdsl en adsl2+ over één bestaand netwerk te realiseren.

Onderzoek van KPN wijst uit dat het vdsl-signaal in principe een negatieve impact op het signaal van adsl2+ heeft. Aanpassing aan de apparatuur en het vdsl-signaal zelf kunnen echter veel van de problemen verhelpen, meldt newssite Webwereld. Op de achtergrond zijn diverse marktpartijen dan ook op hoog niveau met elkaar in gesprek om de uitrol van vdsl en adsl2+ in goede banen te leiden.

Bij eerste proeven van KPN met vdsl (very high speed digital subscriber line) en adsl2+ op één netwerk zakte het signaal van adsl2+ met maximaal 30 procent in. Ditzelfde onderzoek toont echter ook aan dat beide technologieën in principe naast elkaar kunnen bestaan.

Aan de overleggen, in de wndelgangen bekend als het Spectraal Overleg, nemen onder meer KPN, Bbned, Tiscali, Versatel en Priority deel. Dit overleg moet ertoe bijdragen dat mogelijke storingen en interferenties van de twee technologieën op elkaar kunnen worden voorkomen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-04T11:56:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.