Datahouse opent zesde datacenter in Amersfoort

Datahouse heeft onlangs zijn zesde datacenter in Amersfoort geopend. Het datacenter werd geopend door Gert Boeve, wethouder Economische Zaken van de gemeente Amersfoort.

Het datacenter is per direct operationeel en verwacht zijn dienstverlening aan de eerste gebruikers al in de laatste week van november 2011 te starten. Datahouse Amersfoort zegt onafhankelijke datacenterdiensten te bieden. Het datacenter is uitgerust met nieuwe systemen voor stroomvoorziening, noodstroom oplossingen (ups-units en generator), koelsystemen (free-air koeling in combinatie met efficiënte `cooling alleys`) en modulaire infrastructuur (onder andere `bus-bar` bekabeling ) ter ondersteuning van de geplande 220 racks in het datacenter zelf.

De locatie biedt verder kantoorfaciliteiten en een beveiligde toegang tot de datavloer zelf. Voor additionele (fysieke) beveiliging kunnen racks, op verzoek, binnen separaat afgesloten kooien geplaatst worden.

Datahouse werkt bij de exploitatie van zijn datacenter nauw samen met Xcellent ICT Groep. Relaties van Datahouse kunnen hun ict-vraagstukken bij Xcellent onderbrengen. Door de samenwerking met Datahouse krijgen de relaties van Xcellent de beschikking over een landelijk datacenternetwerk dat onafhankelijk opereert van providers en carriers, aldus Datahouse.

Over Datahouse

Datahouse biedt regionale datacentra met streng beveiligde omgevingen in Alkmaar, Capelle a/d IJssel, Spijkenisse, Alphen a/d Rijn, het Belgische Vilvoorde en Amersfoort. Afnemers zijn onder andere managed/ict hosting bedrijven, isp`s, financiële organisaties, zorginstellingen, lokale- en landelijke overheden en diverse co-locatie dienstverleners. In december 2011 zal ook het datacenter in Den Haag in gebruik worden genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Datahouse is het regionale alternatief voor de gevestigde orde datacenters. iunxi sluit dit datacenter als eerste aan met Everett als eerste klant. Wij wensen Datahouse veel succes met de exploitatie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-24T14:59:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.