HTC: 'Wij zijn geen Nokia'

Dit artikel delen:

Telefoonfabrikant HTC heeft het moeilijk, maar het bedrijf denkt niet dat de verkopen net als concurrent Nokia in een vrije val terecht gaan komen. Het Taiwanese bedrijf gaf eind november 2011 aan geen groei te verwachten in het laatste kwartaal van 2011, doordat er minder vraag is naar hun producten en de hevige concurrentie in de smartphonemarkt. Onder andere de introductie van Apple's iPhone 4S en Samsung's Galaxy S II maken het HTC moeilijk.

HTC bracht in 2011 veel nieuwe toestellen op de markt, waaronder de Titan, Radar en Rhyme. Echter halen deze telefoons het qua verkopen niet bij iPhone en Galaxy-toestellen. Nokia kampte begin 2011 met hetzelfde probleem, omdat zij geen telefoons leverden met het populaire besturingssysteem Android. HTC is sinds het derde kwartaal van 2011 de vierde wereldwijde smartphone-verkoper, achter Apple, Samsung en Nokia, maar nog voor Blackberry-maker Research in Motion.

De telefoonfabrikant hoopt echter in 2012 klanten en investeerders te overtuigen van hun innovatieve vermogen met de introductie van nieuwe telefoontoestellen. Investeerders zijn namelijk bang dat HTC zijn innovatie kwijt is. De waarde van de aandelen is de afgelopen week gekelderd, waardoor beleggers adviseren HTC-aandelen te verkopen.

HTC paste in het derde kwartaal van 2011 de voorspellingen voor het vierde kwartaal van dat jaar aan. Het Taiwanese bedrijf verwacht niet langer dat de omzet zal groeien. Dat is een groot verschil met daarvoor, toen HTC steeds weer de groei zag verdubbelen.

De cfo, Winston Yung, maakt zich weinig zorgen: 'Wij zijn geen Nokia. We zullen niet plots onderaan bungelen zoals de Finse telefoonfabrikant dat deed toen de markt door andere merken werd overgenomen. Ik denk niet dat het ons ook gaat gebeuren. Al zes keer presteren we kwartaal op kwartaal beter, we verkochten in 2011 tot nu toe 45 miljoen toestellen. In 2010 was dat nog 25 miljoen.'

HTC Flyer

De maker van de Desire-, Sensation- en Wildfire-telefoonseries verwacht in 2012 wereldwijd verschillende nieuwe toestellen uit te geven. Ook komt er in de eerste helft van 2012 een tablet, die het beter moet gaan doen dan de Flyer. Flyer was de eerste tablet van HTC, maar sloeg niet aan door het kleine formaat en de telefoonsoftware die erop draaide.

Patentoorlog

HTC is net als Samsung regelmatig in de rechtbank te vinden, eveneens tegenover Apple. Sinds HTC toestellen produceert met daarop besturingssysteem Android, bevindt het bedrijf zich in de patentoorlog. Patentbedrijf IPCom heeft HTC voor het gerecht gesleept in Duitsland. Het wil een verbod op de verkoop van HTC smartphones in dat land, omdat HTC patenten zou schenden. Dit vecht HTC aan, omdat het bedrijf naar eigen zeggen niet langer gebruikmaakt van de oude technologie die inbreuk maakte op patenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opmerkelijk, een fotootje van een Nokia-toestel bij een artikel over HTC...

Een paar tips voor HTC:
1. Stop met telefoons maken in foeilelijke kleuren, zoals bruin en aubergine.
2. Als ik een telefoon zoek wil ik specs zien, zoals Android 4.0 en 1280x720 AMOLED screen, niet lege kreten als "HTC Explorer is the simply smarter phone that puts YOU in control."
3. Moderne vormgeving is minimalisme. Het ideeal is een voorkant die voor 100% uit display bestaat. Dus geen ruimte verspillen aan dikke, gebogen randen, logo en andere omgein.

@Goos,

Er zou een onderschrift bij moeten komen:

"Ceci n'est pas un Nokia"

Een beetje filosofisch (met een knipoog) maar precies zoals HTC dus verklaart...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-28T11:02:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.