Salesforce.com onthult mobiele App-Exchange

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Salesforce.com komt met een mobiele variant op zijn App-Exchange. Het is een applicatiewinkel voor smartphones die speciaal is ontwikkeld voor bedrijfsapplicaties. De software is te gebruiken op besturingssystemen iOS en Android. De programmatuur weet automatisch welk mobiel besturingssysteem geïnstalleerd is en laat dan alleen apps zien die daarop kunnen draaien.

Salesforce.com speelt hiermee in op de trend dat steeds meer consumententoestellen hun weg naar de werkvloer vinden. En bedrijfsautomatisering steeds meer lijkt op consumenten-ict.

De mobiele variant brengt ook een nieuwe manier waarop ontwikkelaars zelf mobiele apps kunnen maken. Er is volgens vice president Mike Rosenbaum een enorme vraag naar mobiele applicaties. Het is mogelijk om met HTML5 te werken, zodat het makkelijker wordt om de apps in verschillende vormen en voor diverse besturingssystemen aan te bieden aan klanten.

Rosenbaum vindt vooral de veiligheid belangrijk: 'De mobiele variant van AppExchange krijgt dezelfde controleprocessen als de gewone versie. De data moet hoe dan ook veilig blijven.' Chatter Mobile, het sociale netwerk voor bedrijven van Salesforce.com, wordt ook toegevoegd aan App-Exchange Mobile.

Mobility

Rosenbaum: 'Mobility maakt een belangrijk deel uit van de richting waar we als bedrijf naartoe bewegen.' De stijgende verkopen van mobiele toestellen hebben de desktopverkopen weinig goed gedaan, nu mobiele toestellen toegangspunten worden voor zakelijke gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-30T14:40:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.