Lenovo passeert Dell met pc-verkoop

Dit artikel delen:

De Chinese pc-leverancier Lenovo wist in het derde kwartaal van 2011 meer pc’s te verkopen dan concurrent Dell. Hierdoor is Lenovo na HP de grootste pc-leverancier ter wereld. Inmiddels maakt Apple ook flinke stappen in de verkoop van zijn pc's en met name iPad tablets. HP-baas Meg Whitman zou het niet gek vinden als Apple in 2012 de grootste pc-leverancier wordt.

Volgens onderzoeksbureau IHS steeg het aantal verkochte Lenovo pc's in het derde kwartaal met 14,5 procent naar 12,5 miljoen eenheden in totaal. Lenovo wist vooral veel pc's in China te verkopen. Dell verkocht in deze periode 11,2 miljoen pc's, iets meer dan de 11,1 miljoen pc's in het tweede kwartaal van dit jaar. HP verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 16,2 miljoen pc's. Dat is 5,9 procent meer dan de 15,3 miljoen pc's in het tweede kwartaal. Acer verkocht 9,4 miljoen pc's en Asus 5,9 miljoen eenheden.

Apple grootste pc-leverancier in 2012?

In totaal warden in het derde kwartaal van 2011 wereldwijd 90,4 miljoen pc's verkocht. Vooral tablets van Apple waren in trek. HP-ceo Meg Whitman zei tijdens de HP-gebruikersconferentie Discover 2011 in Wenen tegen een journalist van het Franse Le Figaro dat Apple de grootse pc-leverancier in 2012 wordt indien de tablets als een pc's worden beschouwd. HP hoopt dan in 2013 weer de toppositie als pc- leverancier in te nemen onder andere als de Windows 8 Slate 2 tablets op de markt komen. Sommige analisten zoals Canalys beschouwen een tablets als een pc. Anderen zoals Gartner en IDC weer niet. Microsoft zegt dat een tablet moet worden beschouwd als een pc.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-02T11:56:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.