Avaya levert tablet voor videocommunicatie

Telecomleverancier Avaya heeft het laatste jaar een breder productaanbod opgebouwd. Het Amerikaanse bedrijf, dat een vestiging heeft in Nieuwegein, is van plan meer van zijn samenwerkingsoplossingen te slijten, die bestaan uit switches, softwaretelefoons en tegenwoordig ook tablets. Avaya levert hiervoor Flare Experience-software op een eigen tablet. Deze videocommunicatiesoftware is geschikt voor de Apple iPad.

Avaya-directeur John van der Velden zegt dat zijn bedrijf niet alleen maar telefooncentrales, netwerken en software levert maar ook een tablet. ‘Tegenwoordig levert Avaya de Flare Experience multimedia conferencing system die gebruikt kan worden voor videocommunicatie, samenwerking, chatten en telefoneren. De gebruiker kan communiceren met de Avaya Desktop Video-tablet. Het gaat om een nieuw product op het gebied van video-, spraak- en tekstverkeer. De tablet is gebaseerd op Avaya Aura, een architectuur op basis van sip-architectuur (session initiation protocol).

Avaya Aura

De Avaya Flare Experience-tablet is ontwikkeld op het Android-besturingsplatform. Het wordt in eerste instantie aangeboden met de Avaya Desktop Video Device (ADVD), een video-ondersteunend toestel voor desktops die ook kan dienen als vrijstaande oplossing voor klanten en gasten, aldus Van der Velden. Avaya Flare Experience is ook leverbaar voor andere platformen op pc's, laptops, tablets, zoals de Apple iPad, en smartphones, indien ze gebruik maken van de Avaya 6.x-software. Apple iPad-gebruikers moeten gebruikmaken van een Avaya Aura-licentie indien ze de software van Avaya Flare gebruiken.

De Avaya-tablet is verder toepasbaar voor Avaya web.alive, een softwaredienst. Dit is volgens Van der Velden is een virtueel ontmoetingsplatform voor bedrijfscommunicatie dat werkt met audio- en beeldbeleving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-09T09:38:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.