'Avaya aast op Israelische videospecialist'

Dit artikel delen:

Telecomleverancier Avaya is van plan de Israëlische videoconferentiespecialist Radvision voor 200 miljoen dollar over te nemen. Hierdoor hoopt Avaya beter te concurreren met Cisco en Polycom in de markt voor telepresence en videoconferencing.

Het nieuws van de mogelijke overname komt van de Israelische site Globes. Die titel meldt dat Avaya en Radvision in gesprek zijn. 

Beide bedrijven geven geen commentaar. Er zou wel een match zijn, Avaya wil verder groeien door middel van overnames. Radvision groeit minder snel sinds de oem-overeenkomst met Cisco in 2010 afliep. Cisco heeft de technologie van Radvision niet meer nodig sinds de overname van Tandberg. Door het beëindigen van de oem-overeenkomst met Cisco heeft Radvision tientallen procenten minder omzet.

Radvision probeert door middel met overnames te groeien. Zo kocht het de Italiaanse high-definition videospecialist Aethra. Verder introduceerde Radvision de applicatie Scopia Mobile v3 waarmee gebruikers op hun Apple iOS en Google Android apparatuur kunnen doen aan telepresence en vidoeconferencing.

Multipoint Conference Unit

Radvision bestaat sinds 1992 en ontwikkelde de multipoint conference unit (mcu). Dit protocol zorgt voor een brugfunctie bij het opzetten van conferenties met meerdere partijen. De Radvision mcu is in sommige markten zoals de defensie-industrie de enige gecertificeerde standaard. Radvision levert daarbij netwerkbeveiliging en gatewayfunctionaliteit. Radvision wordt in Nederland verkocht door telecomspecialist Dekom uit Breda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-14T17:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.